Patru dintre cei cinci copii din Iaşi care au ajuns la spital în urma unui joc au fost externaţi

Patru dintre cei cinci copii din Iaşi care au ajuns vineri la spital în urma unui joc stupid au fost externaţi azi. Aceştia şi-au ţinut respiraţia, apoi au leşinat şi s-au lovit la cap în cădere. Cel de-al cincilea minor rămâne internat încă o zi pentru un consult de psihiatrie. În plus, poliţiştii au deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, iar copiii urmează să discute cu anchetatorii în prezenţa unui psiholog.Un joc stupid a pus viaţa a cinci elevi de clasa a şasea în primejdie. Vinerea trecută, copii s-au jucat, la şcoală, într-o pauză, “ Leşinul”. Aceştia şi-au ţinut respiraţia până şi-au pierdut cunoştinţa, au căzut şi s-au lovit la cap.

„Copiii au avut o evoluţie bună pe durata spitalizării, nu au înregistrat complicaţii. Au fost monitorizaţi şi supravegheaţi clinic. Al cincilea copil va fi externat mâine deoarece are nevoie de consult de psihiatrie şi o consiliere psihologică. În acest moment nu putem spune dacă vor exista consecinţe, ei vor fi chemați la consult periodic", a afirmat Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” Iași.

Pentru că unul dintre copiii care au ajuns la spital este dintr-un centru de plasament, şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a luat măsuri.

"O dată cu ajungerea în centru urmează să intre într-un program de consiliere împreună cu psihologul şi asistentul social. De asemena şi pentru ceilalţi copii care sunt în centru şi care au relative tulburări de comportament vom iniţia un astfel de program de consiliere psihologică vis-a-vis de periculozitatea unor jocuri de acest gen", a precizat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al D.G.A.S.P.C. Iaşi.

Politiştii au început o anchetă în acest caz şi s-a deschis dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. În plus, la nivel national a fost demarată în şcoli o campanie de informare despre jocurile periculoase.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?