Patronii din judeţul Vrancea reclamă numărul mare de concedii medicale

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Avalanşă de pacienţi la medicii de familie, nu pentru reţete ci pentru scutiri medicale. Numărul mare de angajaţi care îşi iau concedii medicale îi nemulţumeşte pe patronii din judeţul Vrancea care au cerut Casei de Asigurări de Sănătate să verifice toate certificatele emise în ultima perioadă.

Angajaţii din judeţul Vrancea sunt campioni la scutiri medicale, spun angajatorii care primesc lunar zeci de certificate. Patronii consideră că scutirile se eliberează prea uşor.

"Noi în medie avem 1250 de angajaţi. Pot să vă spun ca 10%, cel puţin 10% din angajaţii noştri, permanent sunt în concedii medicale", a declarat Laurenţiu Roşca, patron fabrică de confecţii.


Anul trecut, numai un singur medic de familie din Focşani a eliberat aproape 370 de certificate pentru concedii medicale. În urma verificărilor, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că peste un sfert dintre scutiri sunt emise fără motive întemeiate.

Medicii de familie se apără şi spun că toate certificatele medicale sunt eliberate conform legii. 

"La cabinetul ăsta numărul de scutiri şi concedii medicale pentru afecţiunile de sezon au scăzut evident faţă de ceilalţi ani", a spus Alexandru Ghenadi , medic de familie.

În urma sesizărilor primite din partea firmelor, Casa de Asigurări de Sănătate a demarat o anchetă.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?