Patriarhul Daniel, mesaj de ultimă oră pentru referendumul familiei tradiţionale

 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj fără echivoc de susţinere a referendumului pentru familia tradiţională, la Sfânta Liturghie oficiată cu ocazia sărbătoririi Zămislirii Sf. Proroc Ioan Botezătorul„Biserica atunci când afirmă, apără şi promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii, Biserica de fapt aduce mulţumire, mărturisire şi slavă lui Dumnezeu Creatorul", a spus duminică Patriarhul Danie, citat de basilica.ro.

„Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat şi femeie cu scopul de a contribui la înmulţirea şi continuitatea neamului omenesc".

Patriarhul a explicat că „prin naştere de prunci omul devine împreună lucrător cu Dumnezeu Care dăruieşte viaţă oamenilor", iar „un popor este binecuvântat atunci când are familii care nasc copii şi care educă pe copii în credinţă, în dragoste de Dumnezeu, de ţară şi dragoste de semeni".

Cele mai importante feţe bisericeşti s-au exprimat în favoarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, astfel încât să prevadă explciit că o căsătorie repreintă legătura dintre un bărbat şi o femeie. Consultarea populară va avea loc pe 6 şi 7 octombrie  

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
dasda
24 Sep 21:21
Daca dzeu a ,,binecuvantat" familia.....nu ar trebui sa isi faca griji acest domn barbos si sa indemne la vot....
Pe de alta parte - acesti popi sunt o contradictio in adjecto.....Ei insisi - NU traiesc in familie !!! Calugarii si calugaritele....nu sunt si nu traiesc in familii.....cu toate ca dzeu ,,a binecuvantat" familia !!
Siiiigur - explicatii si interpretari de genul - in biblie....bla bla...sau sf. X a zis nu stiu ce - justifcari ale acestei contradictii se vor gasi......Siiiigur ca se va spune ca EU nu inteleg nu stiu ce ,,taine" , ,,planuri" s.a.m.d.
Concluzia mea e insa C L A R A - verificabila si de necombatut in mod rezonabil si rational - CEI ce ne dau lectii despre familie sunt ei insisi NEfamilisti !! (ei se retrag...din viata de FAMILIE !!) - MAI mult, de cand s-a dezvoltat tehnologia - nu e zi sa nu aud - arhiepiscopul X (Slatinei, Husiului - de exemplu) sau preotul Y ( de exemplu - Pomohaci) sau maicuta Z - si-o trag....si-o dau....in toate stilurile - Si tagma asta ne da noua lectii despre familie ????
Răspunde
0 0
johnneil
24 Sep 11:16
Daca pana acum nu eram sigur uite ca m-am hotarat si eu in sfarsit!
Nu voi merge la aberatia de referendum. PUNCT!
Răspunde
0 0
Stan
24 Sep 06:00
O familie ca a curvarilor penali jefuitori tariceanu si dragnea..traditionala doar in averi colosale jefuite Romaniei si romanilor in cei 27 de ani de bolsevism si comunisn iliescian penal..Am inteles securistule,hotilor.
Răspunde
0 0
Stan
24 Sep 05:58
O familie ca a curvarilor penali jefuitori tariceanu si dragnea..traditionala doar in averi colosale jefuite Romaniei si romanilor in cei 27 de ani de bolsevism si comunisn iliescian penal..Am inteles securistule,hotilor.
Răspunde
0 0
Stan
24 Sep 05:57
O familie ca a curvarilor penali jefuitori tariceanu si drsgnea..traditiomala doar in averi colosale jefuite Romaniei si romanilor in cei 27 de ani de bolsevism si comunisn iliescian penal..Am inteles securistule,hotilor.
Răspunde
0 0
Nae
23 Sep 16:49
... de 30 de ani, popimea priveste cu intelegere si ingaduitza degenerarea romanilor iar ei doar se bat pe averi si salarii ... ca si catolicii, si-au pierdut reprezentativitatea prin promovarea, prin ignorare, coorvasariei si a ''relatiilor'' generalizate ... au fost exterminati zeci de milioane de copii si ei AU TACUT si si-au incasat salariile ... au demolat demografic romania mai ceva ca ciuma iar ei au TACUT ... ei si pooliticienii sint calaii romanilor !!!
Răspunde
0 0
Caligula
23 Sep 16:36
Am priceput. In cazul asta sa inlocuim cuvantul "soti" cu "barbat si femeie care pot si au de gand sa faca cel putin un copil".
Răspunde
0 0
DUDU
23 Sep 16:08
luavar draqu de escroci rosi lingai ,pupiuristi NU VA DUCETI LA VOT ESTE O ESCROCHERIE A CIUMEI ROSII NU VA LUATI DUPA CE SPUN PENALII DE POPI , BISERICA SUNT NISTE ESCROCI ,IPOCRITI CARE SLUJESTE CIUMA ROSIE
Răspunde
0 0
Mihai S
23 Sep 15:43
Totul in regula. Ceea ce nu se aude din partea preasfintiilor lor un hotarit NU impotriva minciunii, furtului, inselatoriei, descriminarii saracului, orfanului, nepasarea fata de cel bolnav, de cei batrani. Daca tot este vorba de familie, vreau sa intreb preasfiintiile bisericii. Este mai putin pacat sa furi, sa minti, sa ai relatii sexuale in afara familiei, sa-l nedreptatesti pe sarac, orfan, vaduva? Biblia spune ca nici un hot sau mincinos nu va vedea Imparatia lui Dumnezeu, toti acestia vor infunda iadul. Nu va bazati pe pomene, slujbe, parastasuri ca nu ajuta la nimic. Dumnezeu nu poate fi corupt, El respecta Cuvantul Lui. Cat timp traiti impacati-va cu Dumnezeu, lasati-va de minciuna, terminati cu furatul si cu toate pacatele pe care le faceti. Cand a-ti murit s-a terminat cu mila lui Dumnezeu, nimic si nimeni nu va mai poate ajuta cu nimic.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?