Patapievici susţine că n-a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe Geoană

Conducerea ICR: Institutul cade victimă setei de putere a Guvernului USL
FOTO: Grup RC

Într-un comunicat de presă, şeful ICR spune că nu a făcut referire la Mircea Geoană în interviul din publicaţia spaniolă, ci doar la o casetă pe care o avea Traian Băsescu, dar nu a folosit-o.Horia Patapievici, directorul Institutului Cultural Român, a dat câteva explicaţii în legătură cu declaraţiile sale din publicaţia spaniolă La Vanguardia, preluate de media din România.

Într-un comunicat de presă, acesta spune că nu a făcut referire la o casetă cu Mircea Geoană, ci doar la o casetă pe care o avea preşedintele Traian Băsescu şi pe care nu a folosit-o. În acest sens, Patapievici îl citează chiar pe jurnalistul care a luat interviul Félix Flores: "Consider că cea mai bună punere la punct, în sensul restabilirii adevărului, este un fragment dintr-un mesaj email pe care însuşi jurnalistul spaniol Félix Flores l-a adresat serviciului de presă al ICR, ca urmare a solicitării de precizări venite din partea acestuia şi al agenţiei de presă Mediafax".

"Dl. Patapievici n-a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe dl. Geoană: el a spus doar că d-lui Băsescu i s-a oferit o astfel de casetă şi a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete - adevărate sau false sau  care există sau nu - ori îndreptate împotriva cuiva, ci despre atitudinea morală a d-lui Băsescu", scrie jurnalistul străin.

"Am pomenit de existenţa acestei casete, fără alte referiri, pentru a sublinia diferenţa dintre atitudinea adversarilor preşedintelui Băsescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, şi atitudinea preşedintelui Băsescu însuşi. În discuţia cu jurnalistul spaniol nu am făcut nici o referire negativă ori derogatorie la adresa d-lui Geoană, aşa că aprecierea domniei sale cum că "Patapievici umblă cu porcării" este gratuită, consecinţă regretabilă a dezinformării", spune şi Horia Patapievici, potrivit comunicatului.

"Consider că orice supra-interpretare, ignorând precizările făcute de însuşi jurnalistul spaniol în emailul menţionat, reprezintă o speculaţie în afara adevărului", adaugă acesta.

În articolul publicat pe ediţia online La Vanguardia, textul era următorul: "E un pic asemănător cu cazul Bill Clinton şi sexul oral. Ştiu sigur că lui Băsescu i s-a oferit o casetă cu Mircea Geoană în care i se făcea sex oral şi el a refuzat să o folosească. Este un om onest". ("Fue un poco como el caso de Bill Clinton con el sexo oral... Por cierto, sé de buena fuente que a Basescu le ofrecieron una cinta de Mircea Geoana recibiendo sexo oral y él se negó a utilizarla en su contra. Es un hombre honesto, créame")

Citeşte şi

Patapievici, în La Vanguardia: Băsescu avea o casetă cu Mircea Geoană căruia i se făcea sex oral

Băsescu: Am o casetă cu Mircea Geoană, i-am spus staff-ului meu că dacă o dă, îmi retrag candidatura!

 

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?