Partidul Realitatea, blocat de actuala putere!

 
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă

Partidul Realitatea, blocat de actuala putere! La jumătate de an de la depunerea actelor și după trei termene de judecată, formațiunea politică nu a primit, încă, undă verde din partea instanței. Mai mult decât atât, de la ultima înfățișare nici nu s-a mai dat măcar un nou termen. 

Peste șase luni au trecut de când au fost depuse, în instanță, actele pentru înființarea Partidului Realitatea. Acest lucru s-a întâmplat în august 2018.

Instanța a stabilit trei termene până în prezent: pe 12 și 19 noiembrie, respectiv pe 12 decembrie. 


Și acum încep surprizele. De la termenul de la începutul lui decembrie nu a mai fost fixată nicio înfățișare. Chiar dacă nu este niciun motiv legal, chiar dacă Tribunalul a respins deja cererile celor care voiau să devină părți în proces, contestând înființarea Partidului Realitatea. 

Dacă ne gândim însă că peste 3 luni au loc primele alegeri din acest an, cele europarlamentare, atunci devine perfect explicabil efortul de a întârzia legalizarea unui partid ce ar putea introduce noi standarde în viața politică românească. 

Interesant este că, în alte cazuri, cum ar fi cel al fostului ofițer SRI Daniel Dragomir, procedura a mers mult mai repede. Vizat în dosare penale, personajul controversat nu a întâmpinat nicio problemă în a-și înființa un partid. Nici birocratică, nici de altă natură. Formațiunea sa a avut nevoie de mai puțin de o lună să obțină aprobarea justiției. 

În cazul DEMOS, un alt partid înființat în 2018, Tribunalul a dat undă verde la al doilea termen. Realitatea TV a cerut un punct de vedere instanței, însă răspunsul nu a venit până la această oră. 

Pe 10 decembrie, consultantul politic Cozmin Gușă spunea că Partidul Realitatea se adresează acelui electorat care vrea să voteze, dar nu are cu cine, acelui electorat că este scârbit de politicieni precum Dragnea și Orban. Acesta mai preciza că schelutul noului partid se bazează pe oameni din Realitatea, dar și pe jurnaliștii din țară care au ținut steagul sus în războiul cu baronii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
f.b.
11 Mar 16:07
Cu Hoandra? Trimiteti-l sa ia lectii de dans, de buna purtare, si reveniti
Răspunde
0 0
Vicica florea
24 Jan 15:28
Nu mai sunt alte cai de atac va rog frumos mergeti pina in pinzele albe
Răspunde
0 0
Au ajuns la sabotaj securistic,inervin politic prin justitie
24 Jan 10:43
Pai cand mintiti domnule,cad spuneti ca justitia e independenta sau cand spuneti ca ea e subordonata dui Drganea ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?