Partidul Piraţilor participă la legislativele din Germania

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Campania electorală din Germania este animată de un partid care a făcut vâlvă în mai multe ţări europene. Este vorba de Partidul Piraţilor. Ei transformă într-un adevărat carnaval demonstraţiile electorale în care militează pentru liberatate în spaţiul virtual.

Şepci, pixuri şi bannere cu capete de piraţi pe care sunt scrise mesaje precum "Îţi vreau toate datele personale" sau "intimitatea nu este o crimă", care alegorice, costume de pirat şi muzică live. Toate sunt componentele unei manifestaţii politice de succes a Piraţilor.

Formaţiunea a înregistrat un real succes în Germania, anul acesta când un deputat a părăsit Partidul Social-Democrat al cărui membru era de aproape 40 de ani, ca să intre în Partidul Piraţilor.

Partidul Piratilor din Germania are filiale în 15 din cele 16 landuri. El militează pentru legalizarea schimbului de fişiere pe internet, pentru învăţământ universitar gratuit şi se opune paşapoartelor biometrice. Partidul Piraţilor, care există în mai multe ţări a obţinut la alegerile europene din iunie, 0,9% din voturi. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?