Parlamentarii PNL amenință cu demisia. Ce vor să facă liberalii pe ultima sută de metri

 

PNL vrea ca toate cererile DNA privind ridicarea imunităţii parlamentare să fie votate în maximum 48 de ore, prin modificarea Regulamentelor celor două Camere, în cazul blocării acestui proiect, liberalii ameninţând cu depunerea demisiilor din legislativ, au precizat pentru News.ro surse din partid.Potrivit surselor citate, liberalii vor da ca termen pentru aplicarea acestei reguli data de 5 octombrie. În cazul unui blocaj în Parlament, PNL ia în calcul inclusiv depunerea de către parlamentarii acestei formaţiuni a demisiilor din legislativ. 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu declara, săptămâna trecută, că, deşi PNL are un proiect legislativ privind eliminarea votului secret în Parlament, PSD blochează iniţiativa de doi ani de zile. 

"Avem un proiect de lege care spune ceva simplu: renunţăm la votul secret şi îl dăm cu orice vot, în 48 de ore. Nici astăzi nu este votat acest proiect de către PSD. Eu cred că o eventuală majoritate parlamentară va rezolva această problemă”, spunea Gorghiu. 

Proiectul liberalilor a fost depus în Parlament în 2014 şi este blocat în Comisia de Statut din Parlament. Pentru că au existat observaţii ale Consiliului Legislativ, care a transmis că această modificare trebuie făcută pe Regulamentele Camerei Deputaţilor şi Senatului, liberalii vor să depună un alt proiect, cu aceleaşi prevederi, de modificare a acestor Regulamente. 

Pottrivit surselor citate, procedura în acest caz ar trebui să fie mai scurtă, astfel încât să se poată aplica începând cu 5 octombrie, data limită impusă de liberali pentru aplicarea acestei prevederi.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?