Parlamentarii mai aşteaptă pentru pensiile speciale

 

Pensiile speciale ale parlamentarilor mai au de aşteptat până intră în vigoare, anunţă Realitatea TV, din cauza avizului pe care Guvenul trebuia să le dea normelor de aplicare pentru legea prin care se acordă aceste pensii. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat săptămâna trecută că normele de aplicare pentru legea privind acordarea indemnizațiilor speciale parlamentarilor care au împlinit vârsta de pensionare au fost trimise Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe pentru un aviz.Biroul Permanent la Camerei Deputaţilor a avut pe ordinea de zi proiectul care cuprinde normele de aplicare pentru pensiile speciale.

 Ce cuprind normele. Cum se acordă pensiile speciale

Potrivit proiectului referitor la normele de aplicare ale legii privind pensiile parlamentarilor, pentru a-și întocmi dosarul, beneficiarul trebuie să facă cerere de acordare a indemnizației pentru limită de vârstă, să depună o copie a actului de identitate, o procură specială autentică în original, însoțită de copia actului de identitate a mandatarului și de traducerea legalizată după caz, certificat de cazier judiciar, decizia de pensie pentru limita de vârstă și o declarație pe propria răspundere.

"Acordarea sau respingerea indemnizației se stabilesc prin ordin al secretarului general al Camerei Deputaților sau Senatului, plata indemnizației se face pe data de 15 a lunii curente pentru drepturile aferente lunii anterioare, direct beneficiarului, în numerar, prin mandat poștal sau prin virament bancar, în contul personal al beneficiarului căruia i se vor comunica prin mandat poștal toate elementele de calcul privind sumele lunare", se mai arată în proiectul referitor la normele de aplicare.

Conform proiectului, plata indemnizației se suspendă de drept în cazul în care beneficiarul obține un nou mandat de parlamentar și se reia când încetează acest nou mandat.

 Iohannis a promulgat legea în decembrie

Reamintim că presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pensii speciale pentru pentru parlamentari - pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor precum si legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, prin care parlamentarii primesc sume forfetare pentru transport in teritoriu in locul masinilor de serviciu, doua legi pentru care Iohannis solicitase reexaminarea.

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?