Papa Francisc, în Parlamentul UE: "În centrul construcţiei europene a fost mereu încrederea în om"

 
Papa Francisc la Parlamentul European
Papa Francisc la Parlamentul European
FOTO: REALITATEA.NET

Vizită istorică a Papei Francisc la Parlamentul European. Sosit la Strasbourg, în Franţa, Sfântul Părinte s-a bucurat de o primire extrem de călduroasă şi entuziasmată din partea a zeci de mii de oameni. Papa a susţinut un discurs în Parlamentul European, în cadrul căruia cerut un răspuns "uman" pentru problema miilor de imigranţi care încearcă să ajungă în Europa în fiecare an.

Papa Francisc a fost primit la Strasbourg cu toate onorurile unui şef de stat. O fanfară a interpretat imnul Europei, iar coloana oficială în care se afla Suveranul Pontif a fost escortată de zeci de poliţişti către sediul Parlamentului European. Aici, Papa Francisc a semnat Cartea de aur a instituţiei, în compania preledintelui Parlamentului European, Martin Schultz.

Papa Francisc a vorbit în Parlament despre importanţa Europei în lume şi a avertizat că Europa nu poate rămâne un participant activ în politica internaţională dacă acţiunile sale sunt privite cu neîncredere. Suveranul Pontif a cerut şi înţelegere pentru imigranţii care se luptă să ajungă în Europa, cu dorinţa unei vieţi mai bune.


"Vreau să ne întoarcem la convingerea fermă a părinţilor fondatori ai UE, care doreau un viitor care să se bazeze pe capacitatea de a lucra împreună pentru a depăşi diviziunile, pentru a favoriza pacea şi comuniunea între popoarele de pe aceat continent. În centrul acestui proiect politici ambiţios a fost mereu încrederea în om", a spus Papa.

Spre dezamăgirea credincioşilor locali, vizita Papei nu a inclus nici o baie de mulţime sau ieşiri în public. Aceştia au putut totuşi urmări vizita Papei pe două ecrane gigantice instalate în catedrala din Strasbourg. Un spaţiu securizat a fost de asemenea amenajat în faţa Consiliului Europei, de unde aproximativ 2.500 de persoane l-au putut vedea în persoană pe Suveranul Pontif.

Ultima vizită a unui Papă în Parlamentul European a fost făcută în 1988 de Ioan Paul al II-lea.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 -1
mishu
25 Nov 12:10
de ce oameni buni va luati dupa acesti "seculari" aparuti acum si care incearca din rasputeri sa scoata reloigia din scoli ? credeti ca religia indruma gresit un elev? credeti ca religia in care credea Stefan cel Mare e una gresita ? chiar daca nu crezi, consideri ca te afecteaza cei care cred ? aveti mult mai mult de pierdut daca dati religia deoparte. cum ar fi racnit secularii la noi daca venea patriarhul Daniel in Parlament sa vorbeasca? De ce va lasati dusi de nas de anumite detalii care nu merita atentie? de ce in loc sa va ganditi la religie si la ce inseamna pentrui oameni , de ce va ganditi la ce nu e important ,de exemplu ca unii preoti alearga dupa bani ? nu va mai lasati distrasi de la adevarata fatza a lucrurilor.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?