Panoul care produce apă potabilă, inventat în Peru

 

Primul panou care produce apă potabilă a fost inventat și amplasat în Limia, panou care produce aproximativ 100 de litri de apă pe zi.

A fost inventat un panou care extrage apa din umiditatea atmosferică și o filtrează pentru a deveni potabilă. Acesta se află în Lima, Peru, și produce aproximativ 100 de litri de apă pe zi din nimic altceva decât umiditate, un sistem simplu de filtrare și folosirea ingenioasă a forței de gravitație, scrie Rador

Totul a pornit de la necesitatea Universității de Inginerie și Tehnologie din Peru de a mediatiza începutul perioadei de admitere a studenților, iar ideea de a-l construi aparține agenției de publicitate „Mayo DraftFCB”.

„Vroiam ca viitorii studenți să vadă că inginerii pot, de asemenea, să rezolve probleme sociale legate de necesitățile cotidiene”, a declarat Alejandro Aponte, directorul de creație al Mayo DraftFCB.

Lima este capitala și cel mai mare oraș al Republicii Peru. Orașul are o populație de aproximativ 7,6 milioane de oameni și se confruntă cu o criză acută de apă potabilă. Întrucât Lima se află pe coasta Oceanului Pacific, umiditatea aerului este de 86% (dimineața atinge aproape 100%).

Totodată, orașul se află în nordul deșertului Atacama – cel mai arid din lume.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?