Până la ce vârstă ar trebui să doarmă copilul alături de mamă. Ce spun specialiștii

 

În ultimii ani, tot mai mulţi părinţi aleg să culce bebeluşul în camera lui, folosindu-se de aparate moderne de supraveghere audio şi video. Însă, cât de sănătos este acest principiu pentru cel mic?

 

Un nou studiu demonstrează că cei mici ar trebui să doarmă cu mamele lor până la vârsta de 3 ani.

Dormitul singur în pat îngreunează abilitatea mamei de a crea o legătură cu copilul și poate afecta dezvoltarea creierului. Conform cercetătorilor, aceste aspecte pot conduce la un comportament nociv pe măsură ce copilul crește. 
Astfel, conform unui studiu publicat în anul 2011, bebelușii ar trebui să doarmă în patul mamei până când ajung la vârsta de cel puțin 3 ani. Sfatul controversat provine de la un medic pediatru care a descoperit că bebelușii de numai 2 zile care au fost amplasați în pătuțurile lor au dormit mai puțin bine decât cei care au dormit la pieptul mamei. În plus, inimile lor au fost supuse unui nivel mai redus de stres.

Doctor Nils Bergman, din cadrul Universității Cape Town, Africa de Sud, susține că pentru dezvoltare optimă nou-născuții sănătoși trebuie să doarmă pe pieptul mamei în primele săptămâni de viață. Apoi, ar trebui să rămână în patul mamei până când ajung la vârsta de 3 sau chiar 4 ani.

Acest doctor a fost și fondatorul mișcării denumite Îngrijirea Maternă Kangaroo și a pus accentul pe beneficiile contactului piele-pe-piele dintre o mamă și nou-născutul său, studiind tiparele de somn. Simpla prezență a părinților în Unitatea de Îngrijire Neonatală este suficientă pentru a îmbunătăți recuperarea copilului, este de părere acesta, scrie qbebe.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Jan
23 Nov 23:26
No se poate domnle ! elitili romanesti spune altceva, bre ! copchilul trebe sa doarme singur, trebe facut dupa ce termini cariera, dupa ce ''cunosti'' lumea, dupa ce gasesti partida batrinicioasa sa ii lase vreun apartament ca la ciungi ... doftooiul ala e plecat cu sorcova ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?