Palat din 1871, VÂNDUT de Camera de Comerţ Arad pentru 650.000 de euro. Cât VALOREAZĂ de fapt

 
Palat din centrul Aradului, vândut pentru o sumă mai mică decât cea estimată
Palat din centrul Aradului, vândut pentru o sumă mai mică decât cea estimată

Un palat din centrul Aradului, construit în 1871, a fost vândut de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad pentru suma de 650.000 de euro companiei locale Astra Vagoane Călători, deţinută de omul de afaceri Valer Blidar, care nu dă publicităţii destinaţia viitoare a imobilului.

Palatul vândut de Camera de Comerţ este situat pe strada Gheorghe Lazăr, în zona centrală a Aradului, şi a fost sediul unor instituţii de stat, respectiv Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Clădirea, construită în 1871, a fost revendicată de Camera de Comerţ şi câştigată definitiv în 2007, pentru că imobilul a fost primul sediu al instituţiei la începutul secolului trecut.


Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, care primise un termen de câţiva ani pentru eliberarea spaţiilor, dar şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, şi-au mutat birourile, iar clădirea a rămas nefolosită.

Potrivit reprezentanţilor Camerei de Comerţ Arad, imobilul a fost vândut prin negociere directă, după ce la două licitaţii organizate nu au existat oferte, preţul de pornire fiind de 801.100 de euro plus TVA.

Compania arădeană Astra Vagoane Călători, deţinută de omul de afaceri Valer Blidar, a negociat direct achiziţia imobilului, iar preţul tranzacţiei a fost de 650.000 de euro (TVA inclus).

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, Blidar a refuzat să spună care va destinaţia imobilului achiziţionat, care are două etaje, dar şi subsol.

"Este prea devreme să dezvăluim acest lucru. Vom face un anunţ la momentul oportun", a spus omul de afaceri.

În urma vânzării, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad a primit deocamdată doar un avans, compania Astra Vagoane Călători având termen finalul lunii septembrie pentru a achita diferenţa.

În urmă cu un an, pe site-urile de anunţuri naţionale şi locale apăruse un anunţ privind vânzarea aceluiaşi imobil, dar la suma de 350.000 de euro, însă conducerea de la acea vreme a Camerei de Comerţ negase că a publicat anunţul, declarând că valoarea reală a imobilului ar fi de trei ori mai mare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Maria Popescu
16 Sep 20:08
Clădirea are 2 etaje şi o curte minusculă, interiorul e aşa cum a fost şi în urmă cu 30 de ani
Răspunde
3 -1
JAF
16 Sep 16:58
Este o cladire enorma cu vreo 5 etaje, amplasata ultracentral,consolidata si reamenajata dupa 1990 deci e evident ca pretul e nu de 3 ori mai mic ci de 10 ori, poate si mai mult. Ciudat cum Statul iese mereu in pierdere dar politicienii , alesii locali si functionarii din posturi de conducere, au averi uriase
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?