Pacienţii spitalului de oncologie din Braşov sunt căraţi pe scări de către personal, în lipsa unui lift

 
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Scene desprinse parca din filmul "Moartea domnului Lăzărescu'' se repetă zilnic la spitalul de Oncologie din Braşov. Pacienţii de aici sunt căraţi pe scări de cine apucă, pentru că unitatea medicală nu are lift.
Cornel Dunea este brancardier la spitalul de oncologie de 5 ani. Are 45 de ani şi probleme grave cu spatele, cu genunchii şi cu braţele de la atâta cărat.

De la asistente până la doctori, toate lumea participă la căratul bolnavilor.  "În lipsa liftului cărăm bolnavii şi cu targa, şi cu căruţul, şi mâncarea de la judeţean tot cu mâinile. Ni s-au rupt mâinile cărând", a declarat Sonica Burlacu, infirmieră.


"Ne abţinem să cerem lift având în vedere că multe altele ne sunt necesare (...) Pacienţii trebuie să-i tratăm oricum, n-o să-i lăsăm la uşa spitalului că nu avem lift", a precizat dr. Cătălin Iacob, şef secţie radioterapie.

Clădirea spitalului de oncologie are aproape 100 de ani vechime şi se află în litigiu, aşa că autorităţile locale susţin că este mult mai probabilă construirea unui nou spital decât modernizarea celui existent.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?