Pacienţii, daţi peste cap de cardul de sănătate: Sunt nemulţumiţi şi nu înţeleg schimbările

 
Pacienţii, daţi peste cap de cardul de sănătate: Sunt nemulţumiţi şi nu înţeleg schimbările
Pacienţii, daţi peste cap de cardul de sănătate: Sunt nemulţumiţi şi nu înţeleg schimbările

Problemele din sistemul medical şi noul card de sănătate au dat pacienţii peste cap total. Dovadă sunt zecile de mesaje primite pe adresa de e-mail a redacţiei. Asiguraţii sunt total nemulţumiţi şi nu înţeleg la ce folosesc atâtea schimbări, mai ales că îmbunătăţirile nu se văd. Ba din contră, situaţia devine mult mai complicată.

Un telespectator din Cluj ne-a scris că nu a intrat în posesia acestui card. ''Aparţinem de Casa Specială a Angajaţilor din Apărare, Ordine Publică şi Autorităţi Judecătoreşti şi am făcut demersuri peste tot. Cei de la această instituţie nu răspund la niciun telefon, la nici un e-mail, nu mai ştim cum să procedăm. În farmacii şi în spitale nu te servesc pentru că au un contract cu Casa Specială care nu s-a schimbat,'' spune Ilie din Cluj-Napoca.

Totodată, un medic de familie ne-a trimis următorul mesaj: ''avem voie să facem maximum 40 de consultaţii pe zi, de ce nu se decontează toate consultaţiile efectuate? Sunt zile şi luni când avem solicitări la cabinet mai mult decât se admit în contractul cadru. Dacă noi rezolvăm cazurile la cabinet şi în felul acesta cheltuielile medicale sunt mai ieftine decât la spital, de ce nu ni se plătesc serviciile medicale efectuate?,'' se întreabă telespectatorul nostru.

''Unui pacient diagnosticat cu schizofrenie i s-a refuzat eliberarea reţetei pentru că nu a prezentat cardul de sănătate,'' ne-a spus o altă telespectatoare din Braşov.

''Este foarte grav. Există pacienţi cu afecţiuni psihiatrice, uneori fără aparţinători şi trebuie găsite soluţii pentru ca aceştia să nu îşi întrerupă tratamentul altfel devin un pericol pentru toată lumea,'' mai spune telespectatoarea noastră.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?