PACIENTĂ LEGATĂ DE PAT, la Spitalul Judeţean din Târgovişte

 
PACIENTĂ LEGATĂ DE PAT, la Spitalul Judeţean din Târgovişte
PACIENTĂ LEGATĂ DE PAT, la Spitalul Judeţean din Târgovişte

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a deschis o anchetă şi face verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, în urma difuzării unor imagini cu o pacientă legată de pat la secţia de Terapie Intensivă a acestei unităţi medicale.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa s-a autosesizat şi a deschis o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, după ce un post tv a difuzat imagini cu o pacientă legată cu pijamaua de pat, în secţia de anestezie-Terapie Intensivă a acestei unităţi, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica.

El a precizat că reprezentanţii DSP Dâmboviţa au luat legătura cu ministrul Sănătăţii, care a cerut ca la spital să fie făcute verificări.

Directorul DSP a spus că verificările au început duminică după-amiază şi continuă luni, până acum neexistând o concluzie a anchetei.

"Dacă se confirmă că cele sesizate reprezintă o încălcare a drepturilor pacienţilor, atunci nu mai este doar de competenţa noastră, vor trebui sesizate şi alte instituţii", a afirmat directorul DSP Dâmboviţa.

Contactaţi telefonic de MEDIAFAX, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte au refuzat să exprime un punct de vedere în legătură cu această situaţie.

Purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Elena Firoiu, a declarat că în cursul acestei zile managementul spitalului va susţine o conferinţă de presă în care îşi va exprima punctul de vedere.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
Razvan Balasa
19 May 08:05
Daca era la terapie intensiva, e clar suferise o interventie chirugicala, minora sau majora nu are importanta, dar daca cerinta postoperatorie era sa nu se miste si sau sa se dea jos din pat... si ea dorea sa faca acest lucru impotriva a ceea ce spune doctorul. Stimati idioti de la stiri deschideti cartea de medicina si legea sanatatii si altele de genu si o sa vedeti scris acolo "daca situatia o cere pacientul poate fi imobilizat temporar pentru binele acestuia" si repet "daca" ca nu se stie situatia reala... ca a fost cu pijamaua asta ar trebui sa intrebati conducerea spitalului de ce nu au curele sanitare pentru imobilizare... etc...
Răspunde
4 0
D.D.
19 May 07:11
Va rog, dati dvs. solutia pentru a imobiliza la pat pacienti agitati, cu dureri, cu probleme de psihice sau neurologice!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?