PĂCĂLELI DE 1 APRILIE: Top farse, idei de păcăleli, sfaturi de 1 APRILIE

Cele mai tari PĂCĂLELI de 1 aprilie
Cele mai tari PĂCĂLELI de 1 aprilie / FOTO: vidu.ro
Cele mai tari PĂCĂLELI de 1 aprilie Idei de FARSE de 1 Aprilie Cele mai TARI farse de 1 APRILIE

PĂCĂLELI DE 1 APRILIE: Mare atenţie, mâine este 1 aprilie, "ziua păcălelilor", adică cel mai potrivit moment pentru a face glume. Dincolo de farsele făcute de fiecare dintre noi prietenilor şi colegilor, au fost păcăleli care au făcut furori la nivel mondial. De la bombele false din Primul război mondial, la hambugerul pentru stângaci, iată o selecţie a celor mai interesante păcăleli promovate în mass-media.

TOP PĂCĂLELI DE 1 APRILIE de-a lungul timpului!

Scaunul pentru câini de la Ikea

Animalele care fac lucruri la fel ca oamenii sunt o sursă constantă de glume. Combinând asta cu designul uneori ciudat al unui producător scandinav de mobilă, ne aflăm în faţa unei farse reuşite de 1 aprilie. În reclama respectivă, Ikea promova un scaun înalt, ca cel pentru bebeluşi, dar care era adaptat special pentru câini.

Pinguinii zburători de la BBC

Astăzi, o astfel de glumă ar putea părea nereuşită, însă în 2008, când BBC a difuzat falsul documentar, pentru a promova iPlayer, mulţi au început să-şi pună un semn de întrebare.

Burger-ul pentru stângaci de la Burger King

În 1998 Burger King a anunţat pe 1 aprilie lansarea burger-ului pentru stângaci, al cărui conţinut era rotit cu 180 de grade pentru  se potrivit mai bine unei manevrări de stângaci. Dar, din păcate nu era adevărat.

BBC şi copacii cu spaghete

 În 1957, emisiunea Panorama a difuzat un documentar fals despre un copac cu spaghete ce era crescut de o familie de elveţieni. La acea vreme, când spaghetele erau o delicatesă şi nu erau pe larg consumate în Marea Britanie, mulţi au căzut în plasă şi au sunat pentru a cere informaţii despre cum pot şi ei planta copacul respectiv.

 

PĂCĂLELI DE 1 APRILIE

-Lipește-i prietenului tău pe spate o bandă anti-furt. În momentul în care va încerca să iasă din magazin o să declanșeze alarmă.

- Pentru băieți : Spunei prietenei tale că ești gravid. Încearcă să fii cât mai serios până la un anumit punct care îți convine.


Cele mai TARI farse de 1 APRILIE

-Cumpără o pungă de chipsuri, de preferat una cât mai mare. Toarnă piper măcinat peste chipsuri încercând să agiți pungă în așa fel încât să nu verși conținutul. Mergi la colegii de clasă, servici etc și servește-i insistent. PS. Pentru a duce cu succes la capăt această farsă recomand să cumpărați cea mai scumpă pungă de chipsuri. Garantat nu vor refuză. Rezultatul? Se va consumă din ce în ce mai multă apa.

Cele mai tari PĂCĂLELI de 1 aprilie

-Învelește mașină unui prieten cu ziare sau hârtie igienică. Încearcă să faci asta în timpul zilei, chiar dacă vor fi trecători. Pariez că toți vor râde de ceea ce aveți de gând să faceți.

-Pune-ți o colegă să îți sune prietenă și să se dea drept actuală prietenă.

 

PĂCĂLELI DE 1 APRILIE: Atenţie la farse

In cazul in care te-ai gandit la o farsa mai dura, cum ar fii sa spui unei persoane ca cineva apropiat lui s-a imbolnavit, ai grija sa eviti persoanele in varsta sau pe cele care au probleme cardiace.

La scoala, ai grija cui te gandesti sa-i faci faci pacaleli! Sunt foarte multe persoane care nu gusta glumele si care ar putea reactiona urat. Nu face farse colegilor care stii ca au probleme de sanatate sau care nu stiu de „gluma”. Risti sa te spuna profesorilor sau chiar parintilor!

In privinta profesorilor, incearca sa nu faci glume prea nesarate sau care ar putea sa-i faca sa se simta ofensati. Cel mai important este sa faci farse doar profesorilor care stii ca nu s-ar supara! Pentru o pacaleala nu merita sa risti sa-ti puna un 3 sau chiar sa-ti scada nota la purtare!

Ziua păcălelilor: Tradiţii şi superstiţii

1 Aprilie - Ziua păcălelilor este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli. Trimiterea la o întâlnire inutilă a prietenilor sau alte farse similare sunt cunoscute, în cele mai multe țări europene, încă din secolul XVI.

Una din numeroasele explicații a acestei tradiții este următoarea: în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate.

Pe 1 aprilie în 1998, un ziar din Alabama a anunţat că parlamentul statului Alabama a hotărât să schimbe valoarea numărului lui Pi, rotunjindu-l la valoarea 3.

În 1950, o televiziune olandeză a anunţat că Turnul din Pisa s-a prăbuşit.

"Bill Gates a fost asasinat" a fost asasinat era anunţul făcut de anumite pagini de internet din China şi Coreea.

Gravitaţie micşorată de alinierea planetelor: Astronomul britanic Patrick Moore a anunţat la radio pe 1 aprilie 1976 că la ora 9.47 va avea loc un eveniment unic: planeta Pluto va trece în spatele lui Jupiter, provocând temporar o aliniere care ar putea contracara şi diminua gravitaţia Pământului.

FARSELE de 1 aprilie care au devenit TRAGEDII

Francezii se consideră mai spirituali decât toţi, susţinând că sărbătoarea a apărut cel mai devreme la ei, când Carol al 9 -lea stabilise ca din 1564, prima zi a anului să aibă la pe 1 ianuarie şi nu pe 1 aprilie, conform calendarului iulian.

În Spania, celor păcăliţi de 1 aprilie zi li se atribuie epitetul de "nătărăi".
Japonezii sărbătoresc la 1 aprilie "Ziua păpuşilor", sau "Ziua bucuriei celor mici", cărora le oferă în dar păpuşi.

Ziua Păcălelilor este sărbătorită şi în unele state din America Latină - Peru, Mexic şi Columbia, dar la 28 Decembrie, sub numele de "Dia de los inocentes" (ziua celor naivi). Aceeaşi sărbătoare este marcată şi în Belgia, unde însă se sărbătoreşte şi 1 aprilie.

În România, păcălelile de 1 aprilie au început să fie practicate în secolul al XIX-lea.

Superstiţie: Se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul.

PACALELI ATIPICE


In Spania, denumirea zilei – "peste de aprilie", "pescado de abril" – a venit recent din Franta, intrucat spaniolii, ca si sud-americanii hispanofoni, nu cunosc obiceiul farselor pe 1 aprilie, ci au propria lor zi a pacalelilor, pe 28 decembrie. In acea "Dia de los Santos Inocentes" ("Masacrul Inocentilor" sau "Uciderea Pruncilor") se sarbatoreste fuga in Egipt si salvarea Pruncului Iisus, considerandu-se ca Maria si Iosif l-au salvat pe viitorul Mesia printr-un siretlic.

In restul Occidentului, raspandirea atat de larga a Zilei pacalelilor si competitia presei in a publica in acea zi stiri dintre cele mai neverosimile au produs deseori un efect contrar: multi oameni tind sa fie sceptici fata de ce citesc in ziar sau aud la radio pe 1 aprilie. Asa s-a intamplat in1984, cand extraordinarul interpret de muzica soul Marvin Gaye a fost impuscat mortal de catre propriul tata. stirea suna a pacaleala, cu atat mai mult cu cat fanii stiau ca ziua de nastere a idolului lor era 2 aprilie... Cum era sa-l impuste tatal sau in ajunul aniversarii? 
Si totusi era adevarat...

Cele mai tari idei de FARSE de 1 Aprilie

Ziua păcălelilor are o istorie îndelungată. Una dintre ipotezele cu privire la originea zilei de 1 aprilie este legată de Noe, care se pare că şi-a trimis porumbelul să caute în mod greşit uscat după ce apele au inceput su se retragă de pe uscat pe 1 aprilie.


O altă variantă este legată de răstignirea lui Iisus Hristos, care se spune că după ce a fost condamnat la moarte, a fost trimis de la Annas la Caiaf, apoi la Pilat, apoi de la Pilat la Herod şi invers, răstignirea având loc la 1 aprilie.

 

ZIUA PĂCĂLELILOR, legată de schimbarea calenadarului


A treia ipoteză, acceptată de majoritate, susţine că originea zilei de 1 aprilie are strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian. În vechiul calendar, ziua Anului Nou era sărbătorită pe data de 1 aprilie, în loc de 1 ianuarie. După schimbarea calendarului gregorian, în 1582, în timpul lui Carol al IX-lea, oamenii au avut iniţial probleme de a se obişnui cu sărbătorirea noului an la 1 ianuarie. Cei care sărbătoreau Anul Nou la 1 aprilie au fost numiţi "nebuni de aprilie". Pe măsura trecerii timpului, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoţite adeseori de cadouri hazlii. 
Indiferent de unde se trage, ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor în majoritatea ţărilor lumii. Marcată mai întâi în Europa, Ziua Păcălelilor a emigrat peste Ocean şi apoi pe tot globul. 
În Franţa, unde Ziua Păcălelilor a fost marcată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, cel care cade victima unei păcăleli este numit "poisson d' Avril" (peşte de aprilie). Acesta trebuie, conform tradiţiei, să poarte întreaga zi o hârtie prinsă cu un ac cu gămălie, pe spate. Hârtia trebuie ori ori să fie decupată în formă de peşte, ori să aibă un peşte desenat. Toate acestea din cauza faptului că în luna aprilie, potrivit astrologiei, soarele părăseşte semnul zodiacal al "Peştilor".

 Ziua Păcălelilor este marcată timp de două zile în Anglia: cel păcălit este numit "noddy" şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor sau fustei. În Scoţia, acestuia i se spune "April qowk" sau "April cuckoo"(cuc de aprilie), pentru că aceasta este prima pasăre care vesteşte venirea primăverii. Importanţa cu care este privită Ziua Păcălelilor în Marea Britanie este dovedită de emisiunile TV, care nu de multe ori au derutat populaţia. 
De exemplu, acum câţiva ani, televiziunea naţională a tansmis un documentar despre o fermă specializată în cultivarea de spaghete. Imaginile prezentau fermierii care culegeau spaghetele din arborii de spaghete! 
Nu este însă singurul caz în care mass-media s-a implicat în păcăleli de 1 aprilie. Astfel, în 1998, un ziar din Alabama a anunţat că parlamentul statului Alabama a hotărât să schimbe valoarea numărului lui Pi, rotunjindu-l la valoarea 3; în 1950, o televiziune olandeză a anunţat că Turnul din Pisa s-a prăbuşit; în urmă cu ceva ani, anumite pagini de internet din China şi Coreea au anunţat că Bill Gates a fost asasinat, iar în 1995 televiziunea din Malta a anunţat descoperirea unei grote subterane în care se află un templu preistoric.

 


În Spania, celor păcăliţi de 1 APRILIE zi li se atribuie epitetul de "nătărăi".


Japonezii sărbătoresc la 1 aprilie "Ziua păpuşilor", sau "Ziua bucuriei celor mici", cărora le oferă în dar păpuşi. 
Ziua Păcălelilor este sărbătorită şi în unele state din America Latină - Peru, Mexic şi Columbia, dar la 28 Decembrie, sub numele de "Dia de los inocentes" (ziua celor naivi). Aceeaşi sărbătoare este marcată şi în Belgia, unde însă se sărbătoreşte şi 1 aprilie. 
În Iran şi în unele părţi din India, Ziua Păcălelilor ("Sizdah Bedar") are loc în cea de-a 13-a zi a Anului Nou (Noruz), anul acesta la 2 aprilie, după calendarul zoroastrian, după care se gidează parşii.


ZIUA PĂCĂLELILOR În România: FARSELE de 1 aprilie au început să fie practicate în secolul al XIX-lea. 
Păcălelile practicate de 1 aprilie variază de la cele simple, de genul, "Ţi s-au murdărit pantofii" la cele foarte elaborate, la care unul sau mai mulţi membri ai familiei sau prieteni "lucrează" mai multe zile.


Un grup de istorici contemporani a realizat un top al celor mai reuşite farse de 1 aprilie ale tuturor timpurilor. Primul loc este ocupat de farsa jucată de primăria oraşului Koln (Germania), în 1993, celor care practicau jogging în parcul din centru. Gardienii i-au oprit pe alergători, spunându-le că tocmai a fost votată o lege, cărora dacă nu i se conformează, vor fi amendaţi. Gardienii spuneau că legea impune încadrarea alergătorului în limita de 6 km/h, nici mai mult, dar nici mai puţin. Motivul? O altă viteză ar fi deranjat veveriţele din parc, aflate în perioada împerecherii. 

Există şi superstiţii legate de păcălelile de 1 aprilie. Se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul.

 

Articole recomandate

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?