OSCE: Cerem Rusiei să își închidă granița cu Ucraina. Armamentul separatiștilor nu vine din aer

 
OSCE: Cerem Rusiei să își închidă granița cu Ucraina. Armamentul separatiștilor nu vine din aer
OSCE: Cerem Rusiei să își închidă granița cu Ucraina. Armamentul separatiștilor nu vine din aer
FOTO: politicalvelcraft.org

Președintele Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Ilkka Kanerva, a făcut, marți, apel la Rusia să-și închidă granița cu Ucraina, pentru a împiedica fluxul de arme și luptători către estul ucrainean, informează Agerpres.

''Liderii ruși vorbesc despre susținerea lor pentru o reglementare pașnică a conflictului în Ucraina. Pornind de la aceasta, fac apel la Rusia să închidă granița pentru a opri fluxul de armament sau de luptători — voluntari sau nu — în estul Ucrainei. Armamentul modern pe care îl folosesc separatiștii nu vine din aer'', a afirmat reprezentantul OSCE, potrivit Interfax-Ukraina.

În același timp, Ilkka Kanerva a subliniat că atacul recent de la Mariupol (est) — atac atribuit de Kiev rebelilor proruși și soldat cu moartea a 30 de civili—, arată o ''gravă escaladare'' a situației în estul Ucrainei, Kanerva insistând asupra încetării imediate a focului în regiune și a îndeplinirii acordurilor de pace de la Minsk.

Totodată, Ilkka Kanerva a menționat că situația din Ucraina va figura pe agenda sesiunii de iarnă, a AP OSCE, care va avea loc în februarie la Viena.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -7
28 Jan 03:55
Pai in zona aia separatista nu existau unitati militare si depozite ale armatei ucrainene?
Au pus mana pe ele separatistii si acum au arme. Nu mai zic de faptul ca armata ucraineana abandoneaza la greu arme si militarii ucraineni fraternizeaza cu separatistii. Multi din Ucraina doresc totusi ramanerea cu Rusia.
Răspunde
7 -5
27 Jan 23:39
Rusii prind curaj pe zi ce trece mizind pe lipsa de reactie a UE si NATO si aplicind politica "faptului consumat"...
Daca UE si NATO continua sa nu se implice in mod real si sa sprijine cu armament defensiv Ucraina, pina la toamna ne vom trezi vecini cu "Novorossia" la gurile Dunarii iar situatia la Marea Neagra va deveni extrem de complicata si pericuolasa.
Rusia trebuie oprita ACUM.
Dupa ce va cuceri sudul si estul Ucrainei va fi prea tirziu...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?