Orban: ”Vasilica Viorica Dăncilă sfidează Parlamentul României și refuză să respecte Constituția”

 

Președintele PNL - Ludovic Orban critică atitudinea premierului Viorica Dăncilă și spune că, prin planul de astăzi, de a propune miniștri de la ALDE, sfidează Parlamentul României și refuză să respecte Constituția

Ludovic Orban consideră că, astăzi, PSD guvernează împotriva poporului român, guvernează în mod ilegitim, împotriva voinței exprimate în alegeri, iar actualul Guvern se află practic în ilegalitate. ”Practic, este o guvernare cu de-a sila!”

”Gestul premierului Vasilica Viorica Dăncilă de a sfida Parlamentul României și de a refuza să respecte Constituția României, care o obligă să se prezinte în fața parlamentarilor pentru a cere votul asupra remanierii, reprezintă o obrăznicie fără precedent. În toată istoria post-decembristă nimeni nu și-a permis să nege existența și rolul principalului for reprezentativ al cetățenilor, în funcție de care un sistem politic poate fi considerat sau nu democratic.

Viorica Vasilica Dăncilă și PSD încalcă în mod deliberat legea fundamentală, spre deosebire de toate celelalte guverne pe care le-a avut România și s-au aflat într-o situație similară.

Astăzi, PSD guvernează împotriva poporului român, guvernează în mod ilegitim, împotriva voinței exprimate în alegeri, iar actualul Guvern se află practic în ilegalitate. Practic, este o guvernare cu de-a sila!

Tertipul jenant pe care l-a încercat premierul Vasilica Viorica Dăncilă arată disperarea incredibilă a celor din PSD de a apela la orice pârghie, oricât de ticăloasă, pentru a se perpetua la putere.

Justificările prezentate pentru această manevră de prost gust sunt cel puțin hilare. Blocajul de la nivel guvernamental este „meritul" exclusiv al premierului Dăncilă, care dat dovada supremă de incompetență atunci când a luat act de demisiile miniștrilor ALDE, în aceeași zi, în loc să folosească termenul de 15 zile, pe care îl avea la dispoziție în Codul Administrativ, adoptat chiar de actualul Guvern prin OUG. Astfel, faptul că sunt ministere în care nu există atribuții delegate secretarilor de stat este o situație care privește premierul, care nici măcar nu s-a preocupat de această situație atunci când a luat act de demisiile miniștrilor.

Mai mult decât atât, reamintesc faptul că premierul Vasilica Viorica Dăncilă trebuia să se prezinte în Parlament pentru vot cel târziu luni, 9 septembrie. Adică, la 10 zile de la momentul în care au fost vacantate posturile miniștrilor demisionari. Într-adevăr, în Constituție nu este prevăzut în mod explicit un termen în care premierul trebuie să vină în Parlament la remaniere. Însă, acest lucru nu înseamnă că poate sta cu lunile de zile fără a cere votul Parlamentului. Singurul termen care poate fi asimilat procedurii este cel de la desemnarea premierului care trebui să ceară votul de încredere la formarea Guvernului în 10 zile. Or, dacă pentru formarea Guvernului, care este un moment politic mult mai complicat, este prevăzut un termen maximal de 10 zile, nu se poate considera că pentru o remaniere premierului i se poate accepta un termen mai mare de 10 zile”, a spus Ludovic Orban.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Diaspora
12 Sep 07:00
Mandolina, te sfideaza pe tine si pe cei de teapa ta, trebuie spus mai apasat, raspicat, treaba cu cei 5p.000 euro de la UTI Urdareanu nu se piate uita practic, indiferent cate suturi in fund vei lua.
Răspunde
0 0
Daca legea permite,poate da si cu măciuna în sprânceana opozitiei infierbântată ca in sevraj .
12 Sep 06:15
Da,dle Laioș,numai că parlamentul nu o sfidează,ba dimpotrivă,v-a dat și una în moalele capului,cu alegerea presedintelui senatului.Cât timp legea perimte ,acordând un termen ,numai graba dv e grabă,poate până atunci se răsgândeste si justitia cu banii aia,cu care voiati sa faceti politică .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?