Ludovic Orban: ”Avertizez PSD-ALDE să nu încerce să profite în mod politicianist de decizia Curții”

 
Ludovic Orban
Ludovic Orban

Decizia CCR privind respingerea inițiativei legislative de revizuire a Constituției depusă de PNL alături de partenerii din opoziție este surprinzătoare în condițiile în care milioane de români s-au exprimat în favoarea interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție la referendumul de pe 26 mai, consideră Ludovic Orban

Președintele PNL are, de asemenea, o opinie față de hotărârea CCR de astăzi. Acesta consideră decizia cu atât mai surprinzătoare cu cât în urmă cu nici o lună, Curtea Constituțională a validat referendumul pe justiție. Pe cale de consecință, este inexplicabil că judecătorii Curții au decis să respingă proiectul de revizuire a Constituției inițiat de PNL alături de partenerii din opoziție, în condițiile în care acesta a transpus întocmai întrebările formulate la referendum.  La ora actuală, Constituția României nu prevede dreptul fundamental de a fi grațiat și amnistiat, spune Ludovic Orban.

”Mai mult, decizia CCR poate fi interpretată de cei care sunt obișnuiți să comită fapte de corupție drept un cadou nesperat. Avertizez PSD-ALDE să nu încerce să profite în mod politicianist de decizia Curții și să înceteze să acționeze împotriva voinței cetățenilor, așa cum se prefigurează; în caz contrar, românii îi vor sancționa aspru la alegerile de peste câteva luni, iar actuala majoritate va fi nostalgică după scorul de la alegerile europarlamentare. Reamintesc și faptul că în urma Deciziei CCR nr. 682/2012 nu pot fi adoptate prevederi legale care sa fie contrare voinței cetățenilor.

Partidul Național Liberal consideră că voința românilor este literă de lege și votul covârșitor de la referendumul pe justiție nu poate fi ignorat. Românii s-au exprimat foarte clar pe 26 mai în favoarea interzicerii amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și în favoarea interzicerii ordonanțelor de urgență în domeniul justiției și a extinderii dreptului de a ataca ordonanțele direct la CCR. Prin urmare, Partidul Național Liberal se va asigura că voința cetățenilor exprimată la referendumul de pe 26 mai va fi transpusă în lege astfel încât hoții nu vor mai ajunge în fruntea statului și cei care vor fura vor fi pedepsiți”, transmite președintele PNL, Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Rezistenta
18 Jul 23:59
De parca si conteaza ce zici Mandolina...zi treaba cu 50.000€ si sutul in fund de la Urdareanu UTI, ce ghiul ai pupat de te-a scapat de parnaie? Asta asteptam de la tine, restul e cancan.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?