Orban: Niciun membru PNL nu va accepta să fie complice la dispariţia partidului de pe scena politică

 
Orban: Niciun membru al PNL nu va accepta să fie complice la dispariţia PNL de pe scena politică / Foto: MEDIAFAX
Orban: Niciun membru al PNL nu va accepta să fie complice la dispariţia PNL de pe scena politică / Foto: MEDIAFAX

Deputatul PNL Ludovic Orban declară că fuziunea cu PDL se poate realiza abia după alegerile prezidenţiale şi cu condiţia ca numele liberalilor să nu dispară, pentru că niciun liberal nu va accepta să fie complice la dispariţia partidului de pe scena politică.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, cum comentează faptul că unii liberali bistriţeni ar vrea o alianţă cu PDL, dar fără liderul acestei formaţiuni, deputatul Ioan Oltean, deputatul PNL Ludovic Orban a răspuns: "Dacă vrei ochişori, trebuie să mănânci şi bătăturică".

Orban a afirmat că un partid nu poate fi judecat după anumite personalităţi, admiţând, însă, că există probleme care trebuie evaluate cu seriozitate pentru a putea fi depăşite. "Sunt convins că, în timp, relaţiile se vor armoniza numai că, spre deosebire de unii care sunt mai grăbiţi, cum e colegul meu Sorin Frunzăverde – mai noul meu coleg care a plecat din PDL şi acum vrea să facă repede, repede fuziunea cu PDL, nu înţeleg de ce – eu consider că lucrurile trebuie să fie lăsate să curgă normal. Nu poţi după şapte ani de zile în care la nivelul fiecărei localităţi PNL a fost într-o competiţie cu PDL, de multe ori au fost extrem de contondente aceste competiţii electorale - , s-au acumulat ranchiuni, tensiuni, nu poţi să spui aşa peste noapte că «De mâine, băieţi, sunteţi împreună». E necesar un proces de reacomodare. Trebuie să găseşti explicaţii, fiecare să-l ierte pe celălalt pentru relele care s-au făcut, încetul cu încetul să-şi dea seama că împărtăşesc nişte obiective comune. Lucrul acesta ar trebui să se producă cât mai natural posibil", a declarat deputatul PNL.

Întrebat dacă fuziunea se poate face înainte de alegerile prezidenţiale, el a răspuns negativ, deoarece PNL va avea un congres la care se va alege o nouă conducere "care trebuie să se dezmeticească". "Noi, ca să avansăm un nou congres, ne trebuie minim 30 de zile. După ce faci congresul în care stabileşti mecanismul de fuziune, trebuie să faci un nou congres comun. După aceea trebuie depuse actele la Tribunal. Dacă ne contestă cineva, stăm trei luni de zile, trec alegerile prezidenţiale peste noi şi nu apucăm să ne înregistrăm formaţiunea politică", a afirmat Orban.

Totodată, acesta a atras atenţia şi că există riscul unor conflicte între PDL şi PNL, dacă fiecare formaţiune ca încerca să îşi promoveze liderul. Întrebat dacă este adeptul fuziunii cu PDL după alegerile prezidenţiale, Orban a spus: "Categoric, cu o singură condiţie: PNL. Eu am vorbit cu foarte mulţi colegi de la PDL şi încerc să-i explic fiecăruia că niciun membru al PNL nu va accepta să fie complice la dispariţia PNL de pe scena politică după 140 de ani. Acest lucru este exclus! Trebuie să înţeleagă colegii din PDL. Pentru noi, PNL e ca o casă. Noi nu putem renunţa la PNL. E ca şi cum am renunţa la noi înşine ca şi oameni care facem politică. Pentru noi, asta este credinţă aproape. Nu cerem imposibilul", a spus el.

Ludovic Orban a adăugat că PDL nu este un partid cu istorie prea îndelungată, astfel că "pentru foarte mulţi membri ai PDL va fi o adevărată cinste să facă parte din PNL".

În ceea ce îl priveşte pe Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban a afirmat că îl "deplânge" pentru că "poate să se complacă într-o asemenea companie cu Stănişoară, cu Chiţoiu, cu Stroe".

"M-a surprins să-l văd pe domnul Stănişoară – adus în partid de domnul Antonescu şi făcut vicepreşedinte fără niciun fel de explicaţii, la apelul bocancilor - cum este mare apărător al identităţii liberale, cum nu e de acord ca PNL să fie membru al PPE, în condiţiile în care el a fost zece ani membru al PPE, şi cum nu este el de acord cu fuziunea cu PDL când el a fost membru al PDL. Unele chestiuni sunt de-a dreptul comice şi cred că nu se pot întâmpla decât în România. Eu regret sincer şi îl deplâng pe domnul Tăriceanu că poate să se complacă într-o asemenea companie cu Stănişoară, cu Chiţoiu, cu Stroe, nişte băieţi care au ieşit din ministerele pe care le-au condus pe uşa din dos, rentieri ai PSD care ei apără identitatea liberală", a declarat Ludovic Orban.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 0
unu de afara
14 Jun 10:00
Orban parea un politician matur si l-am laudat mereu pe acest forum . Acum regret . Daca el crede ca PNL-ul este doar cele trei initiale atunci este clar un impostor politic . Cand 'noul' PNL va fi votat de toti turnatorii si securistii portocalii atunci chiar ca batranul partid istoric care a fost spaima lor timp de 70 de ani , a disparut . P.N.L-ul este ceea ce a votat un anumit gen de romani .
Răspunde
3 -10
mircea57
13 Jun 18:48
Chiar, asa !? Dupa alierea dintr PSD si PNL, in cadrul USL, la suspendarea lui Base si in "martea neagra" ce identitate liberala vrei sa mai aperi ??? Care partid mai vrea identitate ? Ala, numit PNL care s-a aliat cu mafia PSD ?? Esti defazat de realitatea propriului partid tatae !!
Răspunde
2 -7
Un om prea batran ori pirde din greutae ori isi pirde mintile.Asa este si cu partidele astea prea vechi !
13 Jun 18:41
Dtructurile politice care trebuiesc reformate se stabilesc de lideri, care cunosc din interior realitatea.Gorbaciov, fost KGB ist si sef de partid si-a dat seama ca socialismul nu poate continua.Si sfatuit cu Busch au decis mersul istoriei ,spre unitate si maretie.Domnul A. si-a dat seama ca PNL nu mai are viitor si a decis spre binele lui , desfiintarea.Fara sa se sfatuiasca cu Busch.
Răspunde
9 -4
Suca
13 Jun 17:53
Dle Orban, cred ca primul care trebuie sa se dezmeticeasca sunteti dvs. Intrebarea mea este, de ce il sustineti cu atata inversunare pe dl Iohannis, oare n-ar trebui ca dl Iohannis sa mai capete ceva experienta si vechime in PNL ? Intreb si eu, nu pare ca s-a acomodat prea bine cu structura de partid si graba strica treaba.
Răspunde
7 -3
agentul schweitzer
13 Jun 18:46
6 Pentru ca acesta este ordinul, stie el Carabulea de ce ! S-a compromis si Orban, nu era mare lucru de capului lui, dar acum o sa traga dupa el tinicheaua de tradator.
5 -1
explicatie
14 Jun 10:04
5 Orban vrea cu orice pret ciolanul de ministru . Il uraste si acum pe Crin ca nu i l-a dat . Spera la pomana neamtului .
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?