Orban, lovitură pentru Ponta:"Suntem împotriva oricărei formule de guvernare care cuprinde PSD"

 

Liderul PNL respinge din start orice propunere de guvernare care include și PSD. Singurul care vehicula o guvernare alături de PSD era liderul Pro România, Victor Ponta, care a pus "umărul" la destrămarea social-democraților și la căderea guvernului. Se pare că Orban nu se înțelege cu Ponta, în timp ce Tăriceanu a declarat că ALDE nu este interesată de guvernare.

PNL e împotriva oricărei formule care cuprinde PSD. Am dat jos PSD pentru că a făcut rău România. Nu vrem să aducem din nou acest partid la putere. Președintele ALDE a anunțat intenția că nu are de gînd să intre la guvernare.

PNL e pregătit să preia guvernare de mult timp. Avem specialiști, oameni competenți și care oricând reprezintă soluții benefice pentru diferitele ministere. Nu vehiculez nume de posibili miniștri, voi prezenta lista posibiliă a cabinetului după negocieri și după decizia forului staturar al PNL. 

A fost o discuție în forurile statutare avem disponibilitate la dialog cu orice formațiune politică alături de care am construit moțiunea de cenzură.

N-am discutat în detaliu. Cei din PNL au până luni timp să-mi dea un răspuns pentru a face un diagnostic al situației economice a țării la zi. Măsurile sunt corective și mai apoi vorbim de investiții pe termen mediu și lung.

În cadrul negocierilor, poziția PNL e clară. Dacă e acord în vederea anticipatelor, noi susținem revenirea la popor, încredințarea cât mai rapidă a poporului pentru deciderea unui nou Parlament. Dacă nu e posibil acest lucru, iar președintele ne va solicita să formăm gvernul, PNL e pregătit să-și asume răpsunderea și să facă un guvern în jurul partidului.

Totuși, suntem la debutul consultărilor și vorm urmări restul formațiunilor politice. Am urmărit ce s-a declarat până acum. Avem disponibilitatea la dialog și cooperarre. Ne dorim ca formațiunie politice care au dărâmat Guvernul Dăncilă să participe la noul Executiv", a declarat Ludovic Orban la ieșirea de la negocierile cu Iohannis.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?