Orban a făcut anunțul care pune polițiștii și magistrații pe jar!

 

Liderul PNL a declarat că atunci când partidul condus de el va ajunge la guvernare, unul dintre primele lucruri pe care le va face va fi creșterea vârstei de pensionare pentru polițiști și magistrați. "Este inadmisibil ca la 39-40 de ani să fii pensionar", a spus Orban într-o emisiune TV.

Orban a anunțat că, atunci când PNL va ajunge la guvernare, va propune creșterea vârstei de pensionare a polițiștilor și magistraților, precizând că oameni care au putere de muncă se pensioneze la vârste de 41 de ani, uneori chiar 39 de ani, și acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

„În ceea ce privește vârsta de pensionare, trebuie schimbată această situație. Se pensionează oameni activi la vârsta de 41, 45 de ani, de 39 din propunerile care au fost formulate. În ceea ce privește pe polițiști cu siguranță trebuie crescută vârsta de pensionare. Și la magistrați, fără discuție. Deci, în general, unde există niște categorii privilegiate, care au dreptul atât timp cât sunt activi și au putere de muncă să fie activi, trebuie să fie activi. Nu trebuie să beneficieze de condiții de pensionare specială. În timp ce un care lucrează pe pensie de contributivitate se pensionează la 65 de ani, aceste categorii s-au pensionat după o lege care a fost dată de majoritatea PSD”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la România Tv.

Liderul PNL a adăugat că PSD a modificat legea care permite cadrelor din poliție să se pensioneze mai devreme, ceea ce a dus la un hiatus și la mii de posturi vacante.

„După modificarea ei s-a permis tuturor acestor cadre să iasă din Poliție. S-a creat un hiatus. La ora actuală există mii de funcții vacante. Nu numai că s-au creat mii de funcții vacante, dar înlocuirea lor s-a făcut în general cu proaspăt absolvenți. În general, când îi introduci în misiuni, trebuie să fie în echipe mixte, cu oameni care au experiență, care cunosc procedurile, în funcție de fiecare situație. Nu mai vorbesc că trebuie să ai pregătire fizică, de faptul că trebuie să îți menții pregătirea fizică, să cunoști toate procedurile. Această testare a polițiștilor, a jandarmilor, pompierilor trebuie să fie permanentă”, a conchis Orban.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Hai cu Ignatul
20 Sep 08:13
Planeta Maimutelor20 Sep 01:33 - Majoritatea bujetarilor sint foarte delicati, nu ii intereseaza decit SALARIILE care sint de multe ori PESTE SALARIILE omologilor europeni !!! Pe bujetarei nu ii intereseaza lipsa echipamentului, a conditiilor de munca, a legislatiei, a infrastructurii, a procedurilor, a educatiei ... nooooo ... cu UE pe buze ei doresc salarii ca pe marte si daca s-ar putea sa stea acasa pina li se gaseste si ceva concret de facut sau sint pusi sa faca ceva concret ... o ideea ar fi ca sa se privatizeze militia, iar ce numiti sau imputerniciti de ''guvernanti'' sa aiba sediul acasa, iar populatia sa fie obligata sa le plateasca o TAXA, bineinteles modica (citeva sute de lei de cap de vita furajata), in schimbul careia, ei, militienii, vor decide cine, cum si cind va fi ''protejat'' !!! Ar fi idealul kaghebist de organizare ... europeana ... si statala !???
Răspunde
0 0
Ciuma rosie blestemata
20 Sep 08:05
toate categoriile astea ar trebui protejate pentru ca sint atit de delicate incit nu se pling niciodata de nimic in afara salariilor si bonusurilor, in rest nu ii deranjeaza legislatia care ii umileste si le interzice sa actioneze (nu ca si-ar dori), conditiile de munca, lipsa echipamentelor, a educatiei, a infrastructurii, ... militienii are trebui sa iasa la pensie unde pe la maxim 35 de ani sa se poata trata, prin turcia si grecia, de scolioza si cifoza la coloanele deformate de BURTILE umflate de mincare si bautura ieftina sau primita de pomana. judecatorii si procurorii ar trebui sa de pensioneze la maxim 30 de ani ca sa isi poata trata bolile psihice capatate de la incercari de intelege actuala legislatia nikiperciana si jordaciana si modul de aplicare si de la continuele incercari externe de interferenta cu diversele dosare si cazuri ...
Răspunde
0 0
Planeta Maimutelor
20 Sep 01:33
Numai obositi prin Romanica au mai ramas. Nu am auzit pe cineva sa doreasca salarii si pensii la nivel mediu de Europa ca tot suntem pebuze cu UE de dimineata pana seara. Neuronul s-a blocat si asteapta depanarea, nu, toata lumea vrea sa taie altuia.
Răspunde
0 0
Gigi
19 Sep 23:56
Ar fi cat se poate de corect ca ambele categorii sa iasa la pensie la 65 de ani. Pensia trebuie calculata la nivelul contributiei fiecaruia. De asemenea pensia sa nu mai poata fi cumulata cu un nou loc de munca caldut pe care fiecare si-l gaseste dupa pensionare.
Eu as mai face o reforma in politie anume schimbarea uniformei actuale cu una functionala ca a celor din Germania, Franta sau Suedia adica combinezoane, vesta antiglont si boneta nu sapca. De asemea obligatoriu 2 antrenamente de forta si cel putin 10 km de alergari pe saptamana cu probe anuale eliminatorii. Nu vreau sa mai vad politisti obezi pe strazi si prin birouri. Multi dintre acestia habarnu au cum se imobilizeaza un infractor sau cum se asigura o zona de conflict.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?