Ora Pământului: Consumul de energie electrică a scăzut

 
Ora Pământului: Consumul de energie electrică a scăzut
Ora Pământului: Consumul de energie electrică a scăzut

Sâmbătă seara, în intervalul orar 20.30-21.30, desemnat „Ora Pământului” printr-o campanie socială, consumul de energie electrică a scăzut de la 8.663 la 8.098 MW, arată datele postate pe site-ul Transelectrica.

 

 

Dacă la ora 20.25 - cu puţin înaintea debutului - consumul de electricitate era de 8.599 MW, la ora 20.31 acesta a crescut la 8.663 MW. Ulterior, după ora 20.45, consumul a scăzut spre 8.400 MW, apoi în interiorul intervalului au fost consemnate şi valori sub 8.300 MW, pentru ca la final, la ora 21.30, consumul să ajungă la valoarea de 8.098 MW, arată datele Transelectrica.

Producţia naţională de electricitate a oscilat în jurul cifrei de 7.700 MW, sursele hidro şi cărbune având cele mai mari ponderi - 35%, respectiv 27% - în coşul energetic.

„Ora Pământului” este o campanie prin care, simbolic, mai multe instituţii, companii, dar şi persoane fizice, opresc consumul de energie electrică pentru o oră, în intervalul orar 20.30-21.30, în data de 24 martie, pentru a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor provocate de schimbările climatice şi asupra necesităţii protejării mediului înconjurător.

Potrivit Mediafax, lumina în Palatul Victoria a fost stinsă, timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, Guvernul României alăturându-se astfel, şi în 2018, instituţiilor publice şi organizaţiilor din ţară şi din întreaga lume care marchează „Ora Pământului”. Acestui demers al Executivului i s-au alăturat ministere şi alte instituţii guvernamentale.

„Guvernul doreşte să reconfirme în acest fel atenţia pe care o acordă problemelor de mediu şi de eficienţă energetică”, obiectivul fiind „de redefinire a politicilor energetice ale României, punând accent pe cercetare, inovare şi pe promovarea noilor tehnologii privind stocarea energiei, reţelelor inteligente sau măsurilor de eficienţă energetică în întreg sistemul”, se arată într-un comunicat al Executivului de la Bucureşti.

Evenimentul „Ora Pământului” a fost organizat pentru prima dată în anul 2007. Campania s-a derulat, în 24 martie 2018, în peste 7.000 de oraşe din 180 de ţări.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Mihai
24 Mar 23:19
Eficienta energetica creste și dacă se păstrează ora de vara.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?