Opulență la Catedrala Mântuirii Neamului: mozaic italian, marmură și foiță de aur. Prețul: fabulos

 
Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită la 25 noiembrie
Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită la 25 noiembrie
FOTO: Basilica.ro
Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită la 25 noiembrie Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită la 25 noiembrie Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită la 25 noiembrie Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită la 25 noiembrie Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită la 25 noiembrie

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfințită pe 25 noiembrie, așa că muncitorii fac eforturi pentru a finaliza pe cât posibil construcția mamut. Interiorul este în curs de aranjare și va fi luxos, mulțumită milioanelor de euro cheltuiți. Catedrala Mântuirii Neamului a înghițit până în prezent nu mai puțin de 105 milioane de euro, alte 20 de milioane urmând să fie cheltuiten până la sfințire și multe alte milioane după aceea, ținând cont că lucrările din interior vor fi gata abia în 2024, potrivit stirileprotv.ro.

Cum va arăta interiorul? Pereţii interiori ai catedralei vor fi de acoperiţi cu mozaic adus din Italia.

Inclusiv peretele veşmântarului care se află aici în interiorul altarului, practic locul pe care vor fi aşezate hainele preoţeşti, va avea 9 ferestre cu vitralii în termopan. De asemenea, cu o lungime de 42 de metri şi o înălţime de 7 metri, peretele va fi îmbrăcat în totalitate în icoane din mozaic în foiţa de aur.

Iar pe jos, dintr-o parte în alta a clădirii, inclusiv în altar, va fi marmură.

În aceste zile urmează să se facă şi proba celor 6 clopote, însă fără limbă, pentru că acestea vor răsuna pentru prima dată în ziua sfinţirii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?