OPTAR propune realizarea unei rețele de drumuri în Capitală pentru pietoni și bicicliști

 
OPTAR propune realizarea unei rețele de drumuri în Capitală pentru pietoni și bicicliști
OPTAR propune realizarea unei rețele de drumuri în Capitală pentru pietoni și bicicliști
FOTO: www.bizbrasov.ro

Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR) a propus marți realizarea unei rețele de drumuri în Capitală care să unească fluxurile de bicicliști și pietoni."Proiectul în sine nu presupune doar realizarea de piste de biciclete, ci integrarea unui trotuar și a unei piste de biciclete ca drum colector pentru toți pietonii și bicicliștii care locuiesc în zona respectivă sau doresc să se deplaseze în siguranță confortabil. Pistele de biciclete, la fel ca și trotuarele, trebuie protejate de traficul autovehiculelor. În momentul în care se gândește o protejare în comun a celor două fluxuri de circulație, cele pietonale și cele pentru biciclete, e mult mai simplu, mai ieftin și aplicabil. Proiectul își propune să unească cele două fluxuri", a declarat Marian Ivan, membru fondator al OPTAR, cu prilejul prezentării proiectului "Drumuri verzi în București", în cadrul grupului de lucru pe mobilitate urbană constituit la Primăria Capitalei.

El a spus că își propune să colaboreze cu primăria pentru a realiza la nivelul întregului municipiu o rețea de "drumuri verzi".

"De fapt, este vorba despre eliberarea unui trotuar, iar lângă acel trotuar liber de mașini să fie o pistă de biciclete cu dublu sens, de cel puțin 2 metri lățime, cu spațiu de siguranță, ca să nu fie loviți bicicliștii", a explicat Marian Ivan.

El consideră că pe străzile secundare din Capitală pot fi instituite sensuri unice, astfel încât să se creeze spațiu suficient pentru "drumuri verzi".

"Peste tot în lume, pe străzi înguste cum sunt în București se instituie sensuri unice, astfel încât să se creeze posibilitatea și mașinilor și bicicliștilor și pietonilor pentru a circula. Străzile din Capitală sunt pretabile pentru astfel de sensuri unice, se creează spațiu suficient pentru aceste 'drumuri verzi'", a menționat membrul fondator al OPTAR.

Potrivit acestuia, rețeaua de "drumuri verzi" ar acoperi întreg orașul.

"Aceasta va fi sub formă de fagure, de fapt marea problemă a modului în care e gândită acum rețeaua stradală din București e faptul că e concentrică, toate străzile duc spre centru. În momentul în care toate străzile duc spre centru, normal că se blochează. În mod normal, Capitala trebuie să încurajeze mersul pe inele, în niciun caz să nu aducă mașinile spre centru, aici e marea greșeală, că se încurajează și mersul pe inele și mersul concentric spre centrul orașului. Noi, din start, evităm această problemă, deoarece nu gândim această rețea concentrică, ci o gândim ca un tip fagure, astfel încât oricând omul să aibă două, trei variante de a traversa orașul schimbând traseul, lungimea rămânând aproximativ aceiași", a adăugat Ivan.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

2 0
dan
25 Feb 20:22
Si Organizatia asta e de Pedestrasi sau Pederastri ? Se vor plimba in rahati de caine?............sau il chiar mananca?
Răspunde
3 -3
Fox
25 Feb 15:51
Batausii de la optar au opinii? Indraznesc sa mai scoata capul pe strada dupa ce isi fac dreptate cu pumnii pe strada? Dupa ce se afiliaza cu orice miting posibil, doar doar ii baga si pe ei cineva in seama? PDL-istii din spatele acestei organizatii incearca sa se faca auziti? Filmuletele aberante despre reguli din tari cu cu totul alta cultura nu au dat roadele scontate? Acesti indivizi obscuri care masurau pedalele bicicletelor pe banda de biclcisti de pe Uranus tipand ca nu pot au loc sa se depaseasca?? Asta inseamna sa ai bani si sa nu ai ce face cu ei! iti faci organizatie si bati campii!!! Piste de 2 metri pe carosabil viseaza ei, ca pe trotuar tusesc daca au piste!
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?