Oprea: România a arătat, în 10 ani, că este şi furnizor de securitate în NATO, nu doar beneficiar

 
Oprea: România a arătat, în 10 ani, că este şi furnizor de securitate în NATO, nu doar beneficiar
Oprea: România a arătat, în 10 ani, că este şi furnizor de securitate în NATO, nu doar beneficiar

România a demonstrat în ultimii 10 ani că nu este doar un beneficiar, ci şi un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO, a declarat, luni, la un simpozion, ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

"România şi celelalte ţări membre NATO participă la păstrarea celor mai înalte garanţii de securitate care pot fi oferite în acest moment, însă rolul nostru nu se opreşte aici. Consider că noi, membrii NATO, avem datoria să transmitem valorile şi principiile care ne aduc împreună, avem datoria de a proiecta nu doar puterea acestei Alianţe, ci şi forţa ideilor care o animă", a subliniat el.

Ministrul a arătat că România a demonstrat în ultimii 10 ani că nu este doar un beneficiar, ci şi un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO.

"Nu poţi să fii într-o alianţă dacă nu ai o contribuţie şi nu poţi pretinde garanţii pentru securitate dacă nu eşti gata să participii la rândul tău cu resursele tale pentru asigurarea acestei securităţi. Nu poţi cere drepturi dacă nu îţi asumi responsabilităţi (..). România a demonstrat în aceşti 10 ani că nu e doar un beneficiar, ci şi un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO", a menţionat ministrul Oprea.

La simpozionul "Extinderea NATO în 2004: un deceniu de contribuţie robustă, responsabilitate şi angajament pentru o nouă Alianţă", care are loc la Palatul Parlamentului, participă, printre alţii, premierul Victor Ponta, ministrul Apărării, Mircea Duşa, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?