”Opțiunea nucleară”. Viktor Orban, pesimist în fața verdictului Parlamentului European

 
Viktor Orban 
Viktor Orban 

Premierul maghiar Viktor Orban și-a pregătit deja suporterii pentru o înfrângere înaintea votului din Parlamentul European pe tema statului de drept din Ungaria.

 ”Adevărul este că verdictul a fost deja scris. Reprezentanții pro-migrație au o majoritate în Parlamentul European”, a anunțat Viktor Orban marți, înaintea unei dezbateri pe tema statului de drept din Ungaria, la care va lua parte personal. 

Parlamentul European va dezbate dacă politicile Guvernului ungar reprezintă un risc serios la adresa valorilor UE şi dacă este necesară impunerea de măsuri disciplinare împotriva Budapestei, informează site-ul postului BBC News, citat de Mediafax.

În urmă cu doar câteva luni, Comisia Europeană a iniţiat un proces similar împotriva Polonei.

Este pentru prima oară când Parlamentul European încearcă să impună sancţiuni prevăzute în articolul 7 din Carta Uniunii Europene, ce include măsuri ca suspendarea anumitor drepturi ale statelor membre, cum ar fi dreptul la vot.

Premierul ungar Viktor Orban a indicat că intenţionează să ţină un discurs în Parlamentul European pentru a prezenta contraargumente la acuzaţiile ce sunt aduse Ungariei.

O serie de europarlamentari susţin că Guvernul condus de Viktor Orban încalcă valorile UE, citând politicile Budapestei în ceea ce priveşte justiţia, mass-media, universităţile şi migraţia, inclusiv o lege ce criminalizează ajutorul acordat azilanţilor.

Pentru ca rezoluţia împotriva Ungariei să fie adoptată este necesară o majoritate de două-treimi din europarlamentari, votul urmând să se desfăşoare miercuri.

Decizia va trebui însă să fie aprobată și în Consiliul European, o mișcare care nu pare să aibă șanse de reușită. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?