ONU, anuț bombă:"Iranul a îndeplinit condiţiile acordului nuclear cu SUA"

 

Organizația Națiunilor Unite face anunțul care îl va pune pe jar pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu: Iranul a respectat condițiile impuse de SUA.Iranul a continuat să implementeze restricţiile nucleare stabilite în acordul nuclear semnat în 2015 cu comunitatea internaţională, deşi Statele Unite au reimpus sancţiuni împotriva Teheranului, se arată într-un raport al Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice a ONU, scrie Reuters.

Iranul şi-a menţinut la niveluri scăzute depozitele de uraniu, precum şi nivelul de rafinare al uraniului, încadrându-se în limite stabilite de acordul din 2015. Mai multe dintre principalele elemente ale acordului au fost inspectate chiar înainte de reimpunerea sancţiunilor din partea SUA pe 5 noiembrie.

„Nu există nimic care să indice că atitudinea Iranului s-a schimbat de pe 5 noiembrie”, a declarat un diplomat important. Rezervele Iranului de uraniu au rămas sub limita de 202,8 kg, fiind vorba despre 149,4 kg.

Administraţia Trump a reinstituit toate sancţiunile eliminate prin acordul nuclear din 2015, care vizau atât Iranul, cât şi ţările care aveau relaţii comerciale cu această ţară. Sancţiunile vizează exporturile de petrol, transportul şi băncile, sectoare esenţiale ale economiei iraniene. Washingtonul a reimpus sancţiunile după ce Trump a retras SUA în mai dintr-un acord semnat în 2015 care a avut ca scop limitarea capacităţilor nucleare ale Iranului. Din acordul din 2015 mai fac parte Marea Britanie, Franţa, Germania, Rusia şi China, ele respectând în continuare tratatul şi informând că vor crea o nouă metodă de plată pentru a continua comerţul cu Iranul şi să evite sancţiunile Statelor Unite.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?