ONG-urile pot primi mai mulţi bani din impozitul pe venit, 3,5% faţă de 2%

Declaraţia unică
Declaraţia unică

Guvernul a aprobat, joi, ordonanţă de urgenţă prin care se majorează de la 2% la 3,5% cota din impozitul pe venitul persoanelor fizice ce poate fi transferată organizaţiilor neguvernamentale şi unităţilor de cult, furnizori de servicii sociale, a declarat premierul Viorica Dăncilă.De asemena, şi microîntreprinderile care fac sponsorizări pentru a finanţa organizaţii nonprofit care oferă servicii sociale. Astfel, la cel puţin un serviciu social licenţiat, vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venitul microîntreprinderilor până la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul în care au fost înregistrate cheltuielile respective.

La începutul anului, prin modificări ale copdului fiscal, guvernul a introdus obligaţia ca oamenii care vor să vireze 2% din impozitul pe venit către un ONG să se prezinte persoană la ANAF, dar a renunţat apoi, pe fondul criticilor şi protestelor societăţii civile. 

Alte aspecte importante cuprinse în ordonanţa de urgenţă aprobată joi vizează stimularea investiţiilor şi antreprenoriatului.

Astfel, microîntreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit prin îndeplinirea a două condiţii; un capital social minim de 45.000 de lei, adică aproximativ 10.000 de euro, sau să aibă cel puţin doi salariaţi.

Şi firmele de transport de persoane şi mărfuri vor benefica de o reducere a accizei la motorină, de 217,31 lei/tonă în cazul transportului de persoane şi o reducere de 183,62 lei/tonă în cazul transportului de mărfuri. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?