OMV Petrom contestă amenda penală pentru ucidere din culpă

OMV
OMV
OMV Petrom OMV

Gigantul OMV Petrom contestă amenda penală pentru ucidere din culpă. Compania a anunțat Bursa de Valori București că va formula apel împotriva hotărârii Judecătoriei Ploieşti privind plata unei amenzi penale de către societate pentru ucidere din culpă.Compania OMV Petrom a fost trimisă în judecată, la sfârşitul anului 2015, de procurorii Parchetului General pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, în legătură cu un incident din anul 2014, când un băiat de 9 ani a murit după ce a inhalat gaze de la o sondă situată lângă localitatea Ariceştii Rahtivani, judeţul Prahova, sondă care nu avea un gard de protecţie.

"În dosarul în care OMV Petrom SA a fost acuzată de ucidere din culpă şi a fost trimisă în judecată, instanţa de fond - Judecătoria Ploieşti s-a pronunţat în sensul că societatea a fost găsită vinovată de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 380.000 lei (200 de zile amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 1.900 lei).

În ceea ce priveşte latura civilă, societatea a fost obligată să plătească daune morale familiei victimei în valoare totală de 135.000 euro. Instanţa a dispus şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii la sonda nr. 536 Ariceştii Rahtivani pe o perioada de şase luni de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri. Hotărârea nu este definitivă. Societatea va formula apel împotriva hotărâri", se menţionează în comunicat.

Decizia Judecătoriei Ploieşti poate fi atacată în termen de zece zile de la comunicare.
Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?