OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte către Mazarine Energy. De ce a luat compania această decizie

 
OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte către Mazarine Energy. De ce a luat compania această decizie
OMV Petrom a transferat 19 zăcăminte către Mazarine Energy. De ce a luat compania această decizie

Producătorul OMV Petrom a anunţat transferul a 19 zăcăminte petroliere onshore din România către compania Mazarine Energy. Odată cu acestea au fost mutate și trei instalații pentru reparații capitale cu echipele aferente, în schimbul unei sume necunoscute. Se estimează că finalizarea tranzației va avea loc la sfârșitul anului, când Mazarine Energy România va prelua rolul de operator al zăcămintelor și angajator al celor peste 200 de salariați ai OMV Petrom din prezent, se arată într-un comunicat al companiei. Cele 19 zăcăminte asigură sub 1 la sută din produția zilnică a OMV Petrom. Mazarine Energy este o companie nelistată de explorare și productie, care se concentrează pe oportunități de explorare convențională, de dezvoltare și producție cu riscuri mici, pe termen scurt, în Europa, Africa și zona Mediteraneană.

OMV Petrom şi Mazarine Energy Romania S.R.L., o subsidiară românească controlată integral de Mazarine Energy B.V. au anunţat că au convenit transferul a 19 zăcăminte petroliere onshore, a trei instalații pentru reparaţii capitale şi a echipelor aferente (denumite împreună "Tranzacţia") către Mazarine Energy Romania S.R.L. în schimbul unei sume ce nu poate fi divulgată.

Transferul licenţelor se realizează în conformitate cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din Legea Petrolului şi alte reglementări. Transferul este supus aprobării autorităţilor competente.

Se estimează că finalizarea tranzacţiei va avea loc la sfârşitul trimestrului IV din 2016, când Mazarine Energy România va prelua rolul de operator al zăcămintelor şi angajator al celor peste 200 de salariaţi ai OMV Petrom din prezent. Mazarine a identificat o serie de oportunităţi de optimizare a producţiei şi lucrări de reparaţii capitale care vor determina o creştere a producţiei. În plus, sunt planificate campanii de achiziţie seismică pentru a identifica structuri care nu au fost încă forate.

"Având în vedere actualul context al petrolului, facem eforturi pentru a ne creşte eficienţa şi pentru a genera mai multă valoare. Măsurile vizează şi optimizarea portofoliului, ceea ce ne permite să simplificăm operaţiunile şi să ne concentrăm pe creşterea profitabilităţii din zăcămintele rămase", a afirmat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activităţile de upstream.

Cele 19 zăcăminte fac parte dintr-un pachet de zăcăminte selectate în 2014 pentru a fi transferate, ca parte a programului de optimizare a portofoliului. În 2015, cele 19 zăcăminte au avut o producţie zilnică totală de aproximativ 1.000 bep/zi (reprezentând sub 1% din producția zilnică a OMV Petrom).

Fondurile pentru tranzacţie vor proveni din linia de capital de 500 mil. USD furnizată de Carlyle International Energy Partners, un fond de 2,5 mld USD care investeşte în explorare şi producţie de petrol şi gaze, rafinare şi marketing, servicii la zăcăminte petroliere la nivel internaţional, şi în rafinare şi marketing în Europa, Africa, America latină şi Asia.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?