OMV a amânat pentru 2019 decizia privind investiția în Marea Neagră

 
Seful OMV
Seful OMV

Compania austriacă OMV a amânat pentru anul viitor decizia privind investiția în proiectul de extracție a gazelor naturale din Marea Neagră, notează Reuters. Motivul amânării deciziei este întârzierea adoptării legii offshore.“Nu putem lua decizia finală de investiţie la Petrom în acest trimestru, aşa cum planificasem”, a declarat directorul executiv al OMV, Rainer Seele, citat de Reuters.

Rainer Seele a precizat că OMV trebuie mai întâi să evalueze condiţiile pentru ceea ce a numit “investiţii de miliarde de euro”. Decizia finală de investiţie va fi luată în 2019. 

OMV este asociată în explorarea blocului Neptun cu compania americană ExxonMobil. Parlamentul a votat miercuri legea offshore, dar Rainer Seele a spus pentru Reuters că votul a venit prea târziu.

”Suntem foarte îngrijorați din cauza faptului că există restricții la vânzarea gazelor”, a mai spus șeful OMV. Cel mai probabil, el s-a referit la o prevedere din legea offshore, care există însă și în legea energiei, care spune că minimum 50% din cantitatea totală de gaze extrase din Marea Neagră trebuie tranzacționată pe piața internă din România.

Seele a făcut aceste declaraţii miercuri, 24 octombrie. În aceeași zi,  parlamentul de la București a adoptat legea offshore, care stabileşte regulile de dezvoltare şi de taxare a resurselor de hidrocarburi din platoul continental al Mării Negre.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?