Omul care încuraja bombardarea Iranului, numit de Trump într-un post-cheie al administrației

John Bolton
John Bolton

Donald Trump l-a numit în postul de consilier pentru Securitate Naţională pe John Bolton, un adept al intervențiilor militare.Trump a făcut anunţul prin intermediul contului de Twitter: "Sunt fericit să anunţ că, începând din 4 aprilie, John Bolton va fi noul meu consilier pentru Securitate Naţională. Îi mulţumesc foarte mult generalului H.R. McMaster, care a făcut o treabă excepţională şi va rămâne mereu prietenul meu. Predarea oficială a mandatului va avea loc la 4 aprilie", notează New York Times, citat de Mediafax.

John Bolton, în vârstă de 69 de ani, este un avocat şi un diplomat care a ocupat funcţii în mai multe administraţii republicane. Ultimul mandat a fost de ambasador al Statelor Unite la ONU, în perioada 2005-2006. În prezent, Bolton este un invitat permanent al postului de televiziune Fox News.

Locotenent-generalul Herbert Raymond McMaster, în vârstă de 55 de ani, este un strateg militar cu experienţă, cunoscut pentru rolul său în Războiul din Golf (1990-1991), Războiul din Afganistan (2001-2014) şi invazia din Irak din 2003.

John Bolton va fi al treilea consilier în domeniul securităţii naţionale din ultimele 14 luni ale administraţiei Trump. Săptămâna trecută, preşedintele american a anunţat tot pe Twitter demiterea secretarului de stat Rex Tillerson, care a fost înlocuit cu fostul director al CIA, Mike Pompeo.

John Bolton a făcut parte din administraţiile republicane Ronald Reagan, George H. W. Bush şi George W. Bush, susţinând oportunitatea unor intervenţii militare împotriva Irakului, a Iranului şi a Coreei de Nord.

În ultimii ani, Bolton a adoptat poziţii ferme în presă în ceea ce priveşte oprirea programului nuclear al Phenianului, avertizând că reprezintă o ameninţare importantă pentru Statele Unite. El a susţinut, de asemenea, retragerea SUA din acordul nuclear iranian semnat în 2015, o înţelegere puternic criticată şi de către Donald Trump. 

Pentru a opri bombele iraniene trebuie să bombardăm Iranul, a scris Bolton într-un editorial controversat.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?