Activele Oltchim, cumpărate cu bani rusești

 
Oltchim, vânzare de 127 mil. euro
Oltchim, vânzare de 127 mil. euro

Combinatul de produse chimice Chimcomplex Borzești, controlat de magnatul Ștefan Vuza, a cumpărat o mare parte din activele Oltchim, contra sumei de 127 milioane de euro.Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a anunţat finalizarea procesului de vânzare a unor active către Chimcomplex Borzeşti, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza, tranzacţie a cărei valoare s-a ridicat la 127 milioane de euro, potrivit unei notificări făcute pe bursa de la București.

"Oltchim informează acţionarii că a fost finalizat contractul de vânzare active încheiat cu Chimcomplex Borzeşti, prin încasarea integrală în data de 7 decembrie 2018 a preţului tranzacţiei şi prin transferul dreptului de proprietate asupra activelor începând cu data de 8 decembrie 2018", menţionează un anunţ al Oltchim pe bursă, citat de ZF.

Finanțarea pentru cea mai mare parte a achiziției vine de la banca VTB Europe, cu capital rusesc și sediul în Frankfurt (Germania), potrivit documentației depuse de Vuza și citate de g4media.

Banca – mamă a VTB Europe este o instituție rusească de credit, aflată pe lista bancilor sancționate de SUA și Uniunea Europeană din cauza legăturilor cu Kremlinul.

Filiala din Europa a VTB nu se află însă pe lista băncilor și companiilor sancționate de UE și SUA, așa că Chimcomplex poate apela la finanțarea tranzacției cu Oltchim prin intermediul acesteia.

VTB este controlată de statul rus, prin intermediul unei agenții din subordinea Ministerului pentru Dezvoltare Economică. Ea a fost sancționată de SUA și UE pentru că a furnizat finanțarea necesară pentru operațiunea de anexare a Crimeei din 2014.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?