Olguța Vasilescu vede o "lovitură de parlament" cu sprijinul DNA și al președintelui

 

Lia Olguța Vasilescu susține că ceea ce s-a petrecut, miercuri, în Parlament, ar fi fost o acțiune coordonată, la care ar fi participat forțe din exteriorul Parlamentului, cum ar fi DNA. Vasilescu a relatat chiar un episod în care un deputat liberal i-ar fi spus vicepreședintelui Florin Iordache să se ridice și i-a întins telefonul mobil, să vorbească cu președintele Klaus Iohannis. Liberalul vizat neagă incidentul.Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu a declarat că Opoziția n-a câștigat nimic și nu se poate vorbi despre debarcarea liderilor social-democrați ai Camerei, în frunte cu Liviu Dragnea.

"Ceea ce s-a întâmplat este fără precedent, se spune clar în regulament că doar grupulu care l-a propus pe preşedinte îl poate revoca, iar schimbarea ordinii de zi se face cu acordul tuturor liderilor de grup. (...)Astăzi (miercuri - N.R.)a fost o încercare de forță. Acest stat paralel nu face decât să ne aduc în postura de a nu avea un candidat viabil în campania electorală. (...) Cel mai grav este că s-a cerut revocarea a doi dintre cei trei vicepreședinți PSD ai Camerei (Florin Iordache și Eugen Nicolicea - N.R.), nu și pentru al treilea, Carmen Mihălcescu, iar la 9:30 am văzut că a fost chemată la DNA, deci este o coorodnarea între aceste forțe.

Fostul ministru a Muncii a evocat chiar un episod care i-a fost povestit de către Florin Iordache.

"I s-a spus, de către un parlamentar PNL, să se ridice din scaun, că şi-a făcut treaba şi i-a dat telefonul, spunându-i să vorbească la telefon cu preşdintele Klaus Iohannis, ceea ce arată că sunt implicate şi alte forţe, din afara Parlamentului."

Lia Olguța Vasilescu a precizat că parlamentarul liberal ar fi Nicolae Neagu. Deputatul PNL Nicolae Neagu a negat miercuri secvența cu telefonul, dar recunoaște că "l-a rugat, i-a făcut o sugestie" lui Florin Iordache să se ridice de pe scaun, ca să părăsească şedinţa, şi a acuzat o strategie a PSD menită "să agite lucrurile" pe tema revocării lui Liviu Dragnea şi a lui Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

"Nu am discutat cu preşedintele Klaus Iohannis de la o întâlnire pe care am avut-o cu dânsul cred că în urmă cu vreo trei săptămâni. (...) Alte discuţii cu dl preşedinte nu am avut nici în fapt, nici pe telefon. Nu am telefonul domnului președinte," a declarat liberalul.

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?