Ofensiva jihadiștilor din Statul Islamic, frânată de o boală silențioasă

 

O boală silențioasă care provoacă apariția de ulcerații dureroase, febră și scădere în greutate se propagă cu mare rapiditate în zonele controlate de grupul jihadist Statul Islamic (SI), scrie luni ziarul spaniol 'ABC'.

Cunoscută sub numele științific de Leishmaniasis, maladia se răspândește mai ales din cauza condițiilor de igienă extrem de precare. Produsă de paraziți, ea se transmite prin înțepătura unor insecte și se manifestă la nivel cutanat sau visceral. Dacă nu este tratată la timp, poate duce chiar la decesul celui afectat. Principalul focar al bolii se găsește în orașul sirian Raqqa, unde ar fi fost înregistrate aproximativ 100.000 de cazuri de Leishmaniasis, potrivit publicației 'The Sun'. În pofida pericolului pe care îl prezintă răspândirea bolii, militanții jihadiști se opun, de cele mai multe ori tratamentului medical. Membri ai organizației neguvernamentale 'Medici fără frontiere' au încercat, fără succes, să stăvilească propagarea rapidă a acestei afecțiuni, stimulată de sărăcia și subnutriția populației din autoproclamatul califat. Iar în contextul escaladării violențelor, în regiune au mai rămas doar foarte puțini medici care să combată boala.

Mai multe pe AgerpresAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?