Ce au găsit cercetătorii în apa sfinţită. Ce conţine, de fapt, aghiazma

 
ȘOCANT! Ce au găsit cercetătorii în APA SFINȚITĂ. Nu îţi va veni să crezi ce conţine aghiazma
ȘOCANT! Ce au găsit cercetătorii în APA SFINȚITĂ. Nu îţi va veni să crezi ce conţine aghiazma

Mijloc de purificare spirituală și, în același timp, o licoare care vindecă trupul de cele mai multe dintre boli, conform credinței populare, apa sfintita a constituit obiectul a numeroase studii efectuate de-a lungul ultimilor ani.

Însă, ultima cercetare efectuată de Institutul de Igienă și Imunologie Aplicată din cadrul Universității din Viena distruge practic acest mit popular.

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au analizat mai multe mostre de apa sfintita, ridicate de la mai multe lăcașuri de cult de pe întreg teritoriul Austriei. Descoperirea a fost una uimitoare pentru toata lumea, pentru că, doar un mililitru de astfel de apă, poate conține până la 62 de milioane de bacterii.

De asemenea, testele au mai arătat că, în proporție de 86%, eșantioanele analizate conțineau urme de fecale, precum și bacterii periculoase precum E. coli, enterococi sau chiar Campylobacter. Toate aceste bacterii au un efect dăunător asupra organismului, putând provoca diaree, crampe abdominale și febră.

Analizele efectuate asupra probelor prelevate au relevat și o altă problemă gravă. Apa sfintita conține inclusiv nitrați în cantități foarte mari, care odată introduși în organism pot provoca afecțiuni grave și chiar moartea.

”Populația trebuie să fie informată cu privire la riscurile la care se supun cei care consumă apa sfințită. Este o problemă care a fost ignorată total până acum, dar care este deosebit de gravă, mai ales în condițiile în care oamenii au sistemul imunitar din ce în ce mai slab.”, a declarat Dr. Alexander Kirschner, unul dintre microbiologi, preluat de Reuters.

Efectele de vindecare atribuite unor surse sfinte a apărut în condițiile de igienă din Evul Mediu, atunci când calitatea apei în zonele urbane, în general, era deosebit de precară, iar oamenii contractau în mod constant diaree sau alte boli provocate de bacterii, a mai completat Kirschner.

Problema nu este însă singulară. În ultimii ani, mai multe biserici au luat decizia de distribui sticle sigilate cu apă sfințită astfel încât să fie respectate condițiile impuse de igiena sănătății publice.

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Traian
05 Jun 09:18
F “interesantă” aceasta asa zisa stire! De comparat poate cu studiul rușilor asupra aceluiași subiect! In primul rand, se face referire la o religie fără har, căzută, care nu suferă comparație cu dreapta credinta( ortodoxa)! Cine are urechi, sa audă! Iar, voi, cei ce redactați/ copiati știri, îmi este mila de voi! Asa lipsa de neuroni! Câți dintre voi, (sau părinții, sau bunicii voturi)ați avut apa sfințită in casa și nu s-a stricat? Răspunsul este la voi!
Răspunde
0 0
Florin
05 Jun 07:15
Nu au precizat ce fel de biserici.Le pun pe toate in aceeasi oală. Nu e corect!
Răspunde
0 0
padre
04 Jun 20:38
ARTICOL SCRIS DE IDIOTI.VIZIONATI FILMUL DOCUMENTAR DESPRE APA SI VETI VEDEA CA ESTE ADEVARAT CA APA SFINTITA ARE O CU TOTUL ALTA SRUCTURA IN MOD INEXPLICABIL STIINTIFIC.PARTEA CU FECALELE ESTE DOAR IN MINTEA UNOR BOLNAVI PSIHIC. VAI DE MAMA LOR CE PROSTII DEBITEAZA.IN ACELAS TIMP SPUN CA SI VOI CEI CE PUBLICATI ASEMENEA PROSTII AVETI VINA DE A COLABORA CU DEZINFORMATORII.DE FAPT CE SE VREA SE ATACA BISERICA SI ATIT.
Răspunde
0 0
Nio
04 Jun 03:50
Articolul este o porcărie mizerabilă. În fond si la urma urmei apa sfințită e cea de la robinet, care suportă un ritual religios în timpul căruia se introduce în ea un pămătuf de busuic. Busuiocul face ca apa să-si păstreze proprietățile nealterate făcându-o potabilă si după 100 de ani. Apa sfințită de cultul ortodox este perfectă.
Răspunde
0 0
Marius N
03 Jun 11:48
Ce treaba are Austria cu biserica ortodoxa?
Răspunde
0 0
Bogdan
02 Jun 14:51
Acelasi studiu se poate face si in Romania si cu siguranta se va obtine acelasi rezultat. Romanii au un grad ridicat al bolilor infectioase, si asta are mare legatura cu lipsa igienei publice si personale, fie ea in biserici, locuinte sau spitale. Ne spalam hainele cu apa rece si nu ne spalam pe maini. Avem noroc cu clima care mai sterilizeaza mediul dar in general avem de-a face cu o natiune destul de infecta, si la propriu si la figurat. Nici nu se mai prea face educatie pentru asa ceva din pacate
Răspunde
0 0
LILIANA
02 Jun 11:59
Apa raspectiva nu este absolut deloc sfintita. In Austria nu cred ca mai exista biserica ortodoxa, singura care mai are harul DUHULUI SFANT. Catolicii pun sare, de exemplu,in asa-zisa lor apa sfintita, altfel se imputeste.Verificati faptele istorice.
Va rugam, nu mai dezinformati cititorii. Cercetati cu seriozitate sursele.
Răspunde
0 0
Ioan
03 Jun 11:35
4 Deci în apa ortodoxă fecalele sînt înnobilate de duhu sfînt?
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?