Obsesia Puterii: Cum să curățăm Piața Victoriei și de ultimul protestant. "Să schimbăm legea!"

 
Carmen Dan la audieri
Carmen Dan la audieri

Audierile de marți de la Comisia de Apărare, la care au participat prefectul Capitalei, șefii Jandarmeriei și ministrul de Interne, au ridicat mingea la fileu reprezentanților PSD și autorităților aflate sub control politic să insiste pe ilegalitatea manifestațiilor din Piața Victoriei și să ceară schimbarea legii astfel încât forțele de ordine să nu mai permită niciunei persoane să protesteze în fața Guvernului. Glasul aleșilor Opoziției a fost practic inexistent în fața șirului de declarații anti-proteste făcute în comisia parlamentară.

La o întrebare pusă de un senator PSD cu privire la ce poate fi făcut astfel încât Jandarmeria să poată elibera Piața Victoriei de oamenii care "strică imaginea" României, ministrul Carmen Dan a spus că își asumă demersul unei inițiative legislative care să "servească realităților curente":

"Nu suntem pe un cadru legislativ care să corespundă actualității și trebuie să ne îndreptăm atenția spre asta oricât de mult ar deranja... E necesar să se intervină astfel încât sa aducem în actualitate o lege din 1991 și eu îmi asum acest demers, sper ca ulterior, după ce această propunere ajunge în Parlament să fie un act care să servească realităților curente. Să facem demersurile legale astfel încât orice misiune a structurilor statului să nu mai poată fi pusă sub semnul întrebării", a fost răspunsul șocant oferit de Carmen Dan fără ca niciun parlamentar din opoziție să intervină.

Potrivit ministrului de Interne, Jandarmeria gestionează de un an și 8 luni astfel de manifestații ca să nu degenereze și "de fiecare dată s-a considerat că este suficient din punct de vedere legal doar să se trimită notificări spre jandarmerie".

Cu câteva ore mai devreme, prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, le-a solicitat marţi membrilor Comisiei pentru apărare din Senat să reactualizeze „de urgenţă" Legea adunărilor publice.

„Ceea ce vă solicit - şi o să vin şi cu o propunere - este să modificăm de urgenţă Legea adunărilor publice. V-aş ruga să reactualizaţi Legea adunărilor publice, pentru că nu mai corespunde situaţiilor de astăzi, şi ar trebui foarte bine să fie lămuritoare, pentru că o singură notificare către primar nu poate să ţină loc de autorizarea unei manifestaţii publice. Trebuie să existe oameni care să-şi asume organizarea mitingului, să fie ambulanţe, toalete publice, să fie ordine în această organizare de la cap la coadă. Nu putem să mai continuăm cu aceste adunări anunţate prin faxuri, email-uri", a precizat Cliseru.

Propunerea ministrului de Interne și a prefectului Capitalei de legiferare mai strictă a dreptului de a protesta intră în contradicție cu Articolul 39 din Constituție - Libertatea întrunirilor:

"Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme".

Rareş Bogdan, revoltat din cale-afară după ce Jandarmeria a cerut dreptul de a face cercetări penale

Rareş Bogdan s-a arătat revoltat de una dintre cerinţele Jandarmeriei: de a face cercetări penale.

"Incredibil! Tupeu fără margini al celor două brute aflate la conducerea Jandarmeriei Române: Jandarmeria ar trebui să aiba dreptul de a face cercetări penale! Fără multe cuvinte: NESIMŢIRE", a postat realizatorul "Jocuri de putere".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Andrievici
25 Sep 18:05
Romänilor, nu existä decit 2 alternative: 1. Iesiti la luptä , dar o sä curgä mult singe.
2. Stati pe canapea si asteptati sä vä dea borfasii lu Dragnea ceva de ciugulit, ciomegi pe spinare, antena 3 si minciunile sfruntate despre ce vremuri de aur träiti.
Răspunde
0 0
Stan
25 Sep 17:51
Analfabetilor bolsevici jefuitori va stie toata Europa si mai departe cine sunteti si cum jefuiti tara si acest popor de 27 de ani..Va juram ca nu va scapa unul viu curand..Cu toata coruptia si legile voastre mizerabile pe care ati gasit gunoaie sa va sustina...Juram ca unul nu va scapa viu..gata cu pasnicele........
Răspunde
0 0
Manolache
25 Sep 16:17
Trebuie mers la cauzele protestelor !
Răspunde
0 0
johnneil
25 Sep 15:35
Mai inainte trebuie modificata Constitutia. Exista un articol care imi da dreptul de a manifesta.
Răspunde
0 0
Mihalache
25 Sep 14:52
Problema este ca aprobări de proteste în București primăria Psdista nu eliberează.
Răspunde
0 0
Victor
25 Sep 13:49
Adica , nu ocupantii PIETEI , ci ocupantii ( unii ) PARLAMENTULUI , care nu ne mai reprezinta !
Răspunde
0 0
Victor
25 Sep 13:45
Nu protestatarii STRICA imaginea Romaniei ci ALESII nostri certati cu legea -- Hoti . Analfabeti , Plagiatori , asa zisii Intelectuali , si lista ar putea continua .
Răspunde
0 0
Nae
25 Sep 13:22
... bomba demografica ticaie ... tot ce fac mirlanii la guvernare astazi le fac cadea in capatinile goale miine ... le este frica disperata de orice opozitie, sint analfabeti si ciorditori si nu au nevoie de rezultate ...
Răspunde
0 0
Naica
25 Sep 13:13
Cum afli, desteptule, care sunt "protestanti" ?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?