Obiceiul periculos pe care 90% din părinţii îl fac cu copiii în maşină

 
Obiceiul periculos pe care 90% din părinţii îl fac cu copiii în maşină
Obiceiul periculos pe care 90% din părinţii îl fac cu copiii în maşină

Părinţii speră că micuţii lor care vor creşte mari să nu vorbească la telefonul mobil sau să scrie mesaje în timp ce conduc, dar un studiu recent arată că tocmai greşeala multitaskingului o comit cei mai mulţi dintre părinţii aflaţi la volan.Părinţii au o idee destul de clară asupra cum nu va trebui să se comporte copilul lor când va fi mare, iar a vorbi la telefonul mobil, a scrie mesaje sau a schimba melodiile de la sistemul audio al maşinii cu siguranţă intră pe lista „Aşa NU”.

Cu toate acestea, 90% din părinţii care au maşini folosesc dispozitivele tehnologice în timp ce conduc, avându-i la bord pe copii. A vorbi la telefon, a da un mesaj sau a schimbă melodiile sau postul de radio, în timp ce conduc, sunt doar câteva dintre activităţile multitasking pe care le fac cu micuţii în maşină.


Totodată, 70% din părinţi îşi şi hrănesc, ocazional, copiii sau ridică de pe podea jucăriile căzute. Tot 70% din mame şi din taţi obişnuiesc să se îngrijească pe sine în maşină, uitându-se în oglindă în timp ce-şi aranjează părul sau chiar se pensează.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Michigan, în urmă unei cercetări la care au participat 600 de părinţi care au maşini şi ai căror copii au vârstele cuprinse între 1 şi 12 ani.

Sursa: lyla.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?