Oamenii pot coloniza mediul acvatic

 
Şase scufundători italieni au încheiat cu succes un experiment inedit - au stat sub apă două săptămâni. Organizatorii au declarat că scopul acţiunii a fost acela de a demonstra că oamenii pot coloniza mediul acvatic.

A fost cea mai lungă perioadă de timp petrecută vreodată de om în apă. Timp de 14 zile, cei şase italieni au trăit la o adâncime de 15 metri pe insula Ponza. Au fost împărţiţi în echipe de câte doi şi au avut la dispoziţie trei locuinţe private, câte una pentru fiecare din cele trei grupuri, şi o a patra unde şi-au petrecut timpul împreună.


"A fost prima experienţă de acest fel pentru mine. A fost pur şi simplu incredibil. Cele 14 zile în apă vor rămâne mereu în inima mea. O astfel de experienţă este de neuitat chiar dacă a fost greu să rezişti fizic şi mental", a spus unul dintre scufundători.

Nu toţi participanţii s-au simţit însă în largul lor sub apă.

"A fost ceva extraordinator. Însă mediul extrem nu ne-a permis să avem confortul zilnic. Camerele erau prea mici, iar umiditatea era prea mare. Cele 14 zile au fost prea mult", a spus o femeie care a participat la acest experiment. Un experiment similar a avut loc în 2005. Atunci doi scufundători au stat zece zile sub apă.print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?