Oamenii care ar trebui să-şi verifice măcar o dată pe an nivelul colesterolului

 
Oamenii care ar trebui să-şi verifice măcar o dată pe an nivelul colesterolului
Oamenii care ar trebui să-şi verifice măcar o dată pe an nivelul colesterolului

Colesterolul este o substanţă moale, grasă, care se găseşte în sânge şi în toate celulele corpului şi cu ajutorul căreia organismul funcţionează corect, deoarece aceasta asigură energia necesară, contribuie la formarea pereţilor celulelor sau a unor hormoni.Cu toate acestea, colesterolul poate dăuna sănătăţii atunci când este în exces, pentru că se depune în pereţii vaselor de sânge care hrănesc inima, creierul şi alte organe. Acesta formează nişte depozite dure, care scad elasticitatea vaselor de sânge. Fenomenul poartă numele de ateroscleroză şi favorizează, prin îngustarea vaselor de sânge şi îngreunarea circulaţiei acestuia, infarctul miocardic sau accidentul cerebral vascular.

Specialiştii spun că este indicat să verificăm nivelul de colesterol chiar şi la vârstele mici, dar că sunt câteva persoane care necesită un control mai frecvent al acestuia, cel puţin anual.


Cei care ar trebui să verifice mai des nivelul de lipide din sânge, conform Societăţii Române de Cardiologie, sunt:
1. persoanele care ştiu deja că au nivelul de colesterol ridicat (peste 200 mg%)
2. persoanele supraponderale
3. persoanele care nu fac sport
4. bărbaţii peste 55 de ani şi femeile care sunt la menopauză

Sursa


Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?