Oamenii au intrat prima dată în misterioasa Piramidă Înclinată din Egipt. Ce îi aștepta înăuntru

 
Piramida Înclinată

Egiptul a deschis publicului Piramida Înclinată de lângă Cairo, într-o încercare de a crește veniturile din turism, notează BBC.

Piramida Înclinată din Dahshur a fost deschisă publicului pentru prima dată, la jumătate de secol de la prima ei explorare.

Vizitatorii vor putea coborî printr-un tunel lung de 79 de metri pentru a vedea două camere aflate adânc în interiorul structurii.

GALERIE FOTO: Imagini din adâncul Piramidei Înclinate

Piramida, care are o înălțime de 101 metri a fost construită în anul 2600 î.e.n. pentru faraonul Sneferu, întemeietorul celei de-a Patra Dinastii.

Structura este diferită față de cele cu care suntem toți obișnuiți: este înclinată. Inițial piramida ar fi trebuit să arate ca una clasică. Dar construcția a fost ridicată pe un sol moale, astfel că, pentru a rezolva problemele de stabilitate, arhitecții au fost nevoiți să ajusteze unghiul de înclinare.

Alături de Piramida Înclinată, a fost deschisă publicului și o piramidă satelit a acesteia.

Conform autoritatilor egiptene, in aceasta regiune arheologii au descoperit recent o serie de sarcofage din piatra, lemn si lut in care se afla mumii in stare foarte buna de conservare. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?