O șuviță din părul lui John Lennon, vândută la licitație cu 35.000 de dolari

 
O șuviță din părul lui John Lennon, vândută la licitație cu 35.000 de dolari
O șuviță din părul lui John Lennon, vândută la licitație cu 35.000 de dolari

Membrii trupei Beatles au revoluționat nu doar muzica, ci și tunsorile. Un fan al trupei a cumpărat în weekendul trecut o amintire a acestei schimbări revoluționare: o șuviță din părul lui John Lennon tăiată în 1966, relatează EFE.Șuvița, de circa 10 centimetri lungime, tăiată din celebra tunsoare castron, a fost vândută sâmbătă la licitație de casa Heritage Auction din Dallas au Texas.

"Este cea mai lungă meșă de păr a lui John Lennon vândută vreodată la licitație", a declarat într-un comunicat directorul casei, Garry Shrum. "Acest preț record demonstrează, de 50 de ani, dragostea și fascinația oamenilor față de Lennon și Beatles'.

Colecționarul britanic Paul Fraser a obținut prețioasa relicvă, tăiată în 1966 la Hamburg de un frizer german, Klaus Baruck. Acesta a păstrat-o, consemnând chiar evenimentul într-un ziar local.

John Lennon se pregătea atunci să turneze filmul "Help!" regizat de Richard Lester. El a jucat rolul unui ofițer din al Doilea Război Mondial.

În cadrul primei licitații, un bilet nefolosit la primul concert al trupei Beatles în SUA, la Washington în 1964, a fost vândut cu 30.000 de dolari.

Sursa: agerpres.ro

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?