O țară întreagă în stare de șoc: Guvernul a eliminat peste noapte bancnotele mari

 
Rupiile indiene, în stare de șoc / foto: The Guardian
Rupiile indiene, în stare de șoc / foto: The Guardian
FOTO: /
Rupiile indiene, în stare de șoc / foto: The Guardian Rupiile indiene, în stare de șoc / foto: The Guardian

India este în stare de șoc, după ce Guvernul a luat o decizie SURPRIZĂ, pe care nimeni nu o preconiza.

Într-un anunţ surprizător, premierul Indiei, Narendra Modi, a declarat marți seară că bancnotele de 500 şi 1.000 de rupii nu mai sunt valabile de la miezul nopţii, ora locală.

BBC informează că măsura este considerată ca cea mai decisă tentativă de combatere a evaziunii fiscale din istoria tuturor guvernelor Indiei, care depune eforturi masive de ani mulţi pentru a combate circulaţia "banilor negri".

Dintr-o lovitură, premierul Narenda Modi a anulat valoarea unei uriaşe sume de bani care circulă în prezent în India, cea de-a şaptea economie a lumii.

Bancnotele de 500 şi 1.000 de rupii sunt cele mai mari puse în circulaţie de sistemul monetar indian, iar bancnota de 1.000 de rupii valorează 15 dolari americani, potrivit romania-actualitati.ro. Oficialii indieni au adăugat că în următoarele trei-patru săptămâni noi bancnote de 2.000 și 500 rupii vor fi introduse pe piață.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?