O tânără de 19 ani a murit din cauza unei greşeli medicale

 
Foto: Realitatea TV
Foto: Realitatea TV
Medicii ne şochează din nou. O tânără de 19 ani a murit după ce a fost operată de trei ori la vezica biliară. Medicul care a operat-o prima dată la Arad recunoaşte că a greşit. El spune că nu a văzut canalul care trebuia secţionat şi a tăiat de fapt calea biliară. După o săptămână de chin femeia a murit. În urma ei a rămas un copil de o lună şi jumătate care nu-şi va cunoaşte niciodată mama.


Tânăra de 19 ani s-a internat în urmă cu o săptâmână în spitalul Judeţean Arad pentru o operaţie cu laser la vezica biliară. În timpul operaţiei medicul a comis o eroare.

"În momentul în care s-a practicat colecisectomia canalul nu s-a văzut şi s-a lezat calea biliară principală", a precizat Sorin Cleescu, medic chirurg.

Bogdan Totolici, medic chirurg şi şef Secţie Chirurgie la Arad, a declarat că aceste leziuni se pot produce oricui, oricărui chirurg,  nimeni nu este scutit de această complicaţie.

Chiar dacă ştia că operaţia nu a decurs normal, după trei zile medicul chirurg a hotărât că pacienta poate fi externată. După 48 de ore starea ei s-a înrăutăţit. Părinţii au chemat ambulanţa. Luminiţa a ajuns la urgenţă, unde medicii i-au dat un tratament şi apoi au trimis-o acasă. După câteva ore însă părinţii aveau să cheme din nou ambulanţa.

Luminiţa a intrat, pentru cinci ore, într-o altă operaţie. Cum starea ei nu s-a ameliorat medicul chirurg a hotărât să o trimită la spitalul din Cluj unde tânăra a fost supusă unei alte intervenţii. După operaţie tânăra a murit. Medicii din Cluj spun că femeia a fost adusă în stare foarte gravă de la Arad şi de aceea nu au mai putut să o salveze. Familia tinerei mame îl acuză pe medicul care a operat-o prima dată.

Tânăra a lăsat în urma ei un copil de o lună şi jumătate care nu-şi va cunoaşte niciodată mama dar şi multă durere şi lacrimi.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Arad a început o anchetă pentru stabilirea vinovaţilor. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?