O statistică UE dezvăluie adevărul cumplit din spatele creșterii economice din România

 

România poate avea economia cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană, dar ascunde un indicator mai puţin măgulitor: privarea socială, arată statisticile Eurostat, citate de Bloomberg.

Unul din doi români are probleme incluzând  incapacitatea de a-şi păstra căminul cald sau de a-şi permite o masă cu carne sau peşte în fiecare zi, potrivit unui raport al Eurostat în această săptămână.   

Statistica arată că economia României a crescut cu 8,8% în al treilea trimestru, cel mai mult în aproape un deceniu. "În ciuda faptului că Bulgaria este cea mai săracă ţară a blocului în ceea ce priveşte produsul intern brut pe cap de locuitor, România a făcut mai rău decât vecinul său.

Datele arată că unii foşti membri ai comunismului din UE vor trebui să-şi menţină performanţele economice recente, pentru a reduce în mod semnificativ decalajul faţă de Occident. Poate că nu este uşor", scrie Bloomberg, potrivit Adevarul.   

Guvernul României "a redus investiţiile până la nivelul cel mai scăzut, nu a reuşit să absoarbă fondurile UE şi a incercat să piardă incertitudinea în sectorul privat prin schimbarea impozitării", a declarat economistul Dan Bucşa, adăugând că "toate acestea vor cântări asupra creşterii potenţiale şi vor împiedica o convergenţă mai rapidă a standardelor de viaţă."

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?