O specie rară de șarpe se află chiar în Delta Văcărești din Capitală

 

Un șarpe pe apă este ceva relativ obișnuit pentru o zonă umedă, dar acesta era un șarpe de apă. Adică nu era specia comună din țara noastră, Natrix natrix, ci una din Cartea Roșie a Vertebratelor din România, Natrix tessellata!

Șarpele de apă este o specie neveninoasă de 60-100 cm, cu corp zvelt și cap alungit iar culoarea spatelui în diferite nuanțe de verde-maroniu. Dacă se simte amenințat poate elimina un lichid cu miros neplăcut.

Trăiește în apropierea râurilor și apelor stătătoare permanente cu populații importante de pești și maluri care să îi permită hibernarea și depunerea pontei. Se găseste în majoritatea regiunilor tării, de la șes pană la 800 de metri altidudine. Este o specie vulnerabilă afectată în special de distrugerea și degradarea habitatelor.

Parcul Natural Văcărești rezervă în continuare surprize pentru cercetatori și pentru toți pasionații de natură, scrie parcnaturalvacaresti.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?