O scandare din Piața Victoriei l-a făcut pe Mircea Diaconu să nu creadă în inocența protestului

 
Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Mircea Diaconu a declarat că o scandare făcută în Piața Victoriei, la protestele de ieri și de astăzi, l-a convins despre adevăratele intenții ale protestului.Mircea Diaconu a declarat că a fost atras de anumite revendicări de la protestul de vineri, însă, scandarea unui cuvânt care s-a repetat la manifestațiile de ieri și de astăzi i-au dar de înțeles că există implicare politică.

"Cu vreo patru, cinci dintre ele eram de acord și eu", spune actorul ajuns europarlamentar.

"Contează, sintetizând, formula de intenție a acelei manifestări, care este ea. Deci, câtă vreme ea strigă 'demisia' este clar o adunare politică, este un miting cu revendicări de tip politic pentru că nu poate fi făcută decât de niște structuri politice cu niște intenții politice. Ori vineri, printre altele, am auzit așa o listă de revendicări scrise pe picior sau ceva de genul ăsta, jur, cu vreo patru, cinci dintre ele eram de acord și eu și mă bucuram într-un fel, iată că vin niște intenții. Despre ce vorbim pe stradă astăzi? Asta e tema, asta e problema. Dacă astăzi și ieri când s-a așezat mitingul zice 'demisia', atunci e clar că există o formă de opoziție care încercând să folosească diaspora ca difuzor, ca amplificare, se manifestă corespunzător. Dacă erau revendicări de tip diaspora, atunci era cu totul altceva", a declarat europarlamentarul, citat de DC News.

Europarlamentarul Mircea Diaconu spune că violențele de la protestul diasporei nu au părut spontane, iar cei care au atacat jandarmii aveau comportamentul unor trupe paramilitare.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Doina
14 Aug 09:29
Un europarlamentar ca viorica pus sa mai faca un ban fara sa munceasca si pus pe cumparaturi...
M-am dus la miting sa cer demisia unui guvern si parlament ce nu ma reprezinta in an de centenar.
Sa cer fara penali si demisia topirlanilor ajunsi la oras sa se smechereasca, sa se ajunga si acum va impaunati ca sunteti domni si aveti puterea sa pirjoliti tara si sufletul romanesc. Sa va cer demisia neterminatilor care “ v-ati ajuns “ si nu va mai ajunge cit a-ti furat tara. Va credeti buricul pamintului impostori de meserie. Brend de tara patentat la caminul cultural.
Un domn este modest, se intreaba permanent cit nu stie, cit mai poate sa invete ca sa nu gresasca. Se straduieste sa devina mai bun si sa nu raneasca.
Eu nu fac politica. Eu cer bun simt, demnitate, cinste si profesionalism in an de centenar.
Pentru ce ceream pasnic guvernul si partidul tau “a pregatit la precizie” atacarea si gazarea mea si a fratilor mei.
Stiu ca nu ti-e rusine de tine si de ai tai neterminat si mindru cum esti.
Răspunde
0 0
Constantin Dumitrescu
13 Aug 06:57
Stimate d-le Diaconu,
V-am admirat cariera actoricească și îmi aduc aminte și acum cu plăcere rolul lui Brânzovenescu din O scrisoare pierdută, de la Bulandra, mai ales că de treizeci de ani nu prea mai am parte de astfel de teatru. Îmi pare bine că v-ați implicat în politică așa că, acum fiind politician, veți suporta critica mea. Deci românii vor demisia guvernului și alegeri, iar dvstră considerați asta o imixtiune politică în treburile guvernului. Lovitură de stat cumva, cum pretind Moscova și PSD? Faptul că acest guvern, în cele trei întruchipări ale sale (numai asta ar fi un motiv serios și democratic pentru alegeri, când un partid câștigător în alegeri - fie chiar și numai cu 40% din 40% adică 16% - e incapabil de a forma un guvern este în sine un motiv serios de alegeri pentru că ȚARA TREBUIE GUVERNATĂ! Mai mult, manifestanții au avut dovada acestei incapacități de guvernare căci de doi ani nimic nu s-a făcut în România, dar chiar NIMIC, decât să se schimbe legile în favoarea HOȚIEI, INCAPACITĂȚII ȘI NEPOTISMULUI. Aici nu e vorba de declarații politice d-le Diaconu, e vorba despre SALVAREA ȚĂRII! Dacă nu puteți face această distincție, poate că ar fi timpul unei autointrospecții asupra carierei dvstră.
Cu tot respectul datorat ACTORULUI,
Constantin Dumitrescu, P. Eng.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?