O româncă a descoperit un meteorit care valorează 100.000 de dolari

 
Meterorit de 100.000 dolari
Meterorit de 100.000 dolari

Un meteorit extrem de valoros ajuns pe Pământ în jurul anului 1930 a fost redescoperit de o româncă, profesor de geologie la Universitatea din Michigan.

Un bărbat din Michigan ţinea în curte o avere fără să ştie de ea. Acesta avea în faţa casei un bolovan vechi de peste 30 de ani, pe care îl folosea pe post de orpitor pentru ușa de la intrare.

Bolovanul de 9 kilograme s-a dovedit a fi un meteorit extrem de valoros. Potrivit Monei Sirbescu, profesor roman de geologie la Universitatea din Michigan, meteoritul valorează în jur de 100.000 de dolari.

Mona Sirbescu a declarat pentru CNN că de-a lungul carierei sale a analizat numeroase pietre, aduse la institutul din Michigan de către diferite persoane, însă niciuna valoroasă.

"Timp de 18 ani am analizat numeroşi bolovani, însă de fiecare dată răspunsul a fost acelaşi: nici vorbă de vreun meteorit. Nu şi de această dată", a declarat românca, potrivit ProTV.

"Este cel mai valoros meteorit pe care l-am ţinut în mână, în întreaga mea carieră de geolog", a precizat profesorul român.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Tataie
07 Oct 12:51
Bai daca va aude Monica ca le ziceti pietre si bolovani va omoara
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?