O regiune din România este în topul celor mai performante regiuni din Europa

 

Regiunea de Nord-Vest a României ocupă locul 5 în clasamentul celor mai performate regiuni sau orașe din Europa. În același timp, Bucureștiul deține poziția 16 din 20 în clasamentul realizat de Milken Institute pe baza analizei locurilor de muncă, a salariilor și a calificării forței de muncă.

Inner London-East, cu economia dinamică şi sectorul IT&C în continuă dezvoltare, este cea mai performantă regiune a Europei, potrivit clasamentului.

Stockholm, cu sectorul de producţie aflat în continuă dezvoltare şi comunitatea tehnologică în creştere, ocupă locul al doilea, urmat de Budapesta, care creează din ce în ce mai multe locuri de muncă.


Per total, cinci oraşe sau regiuni din Marea Britanie sunt incluse în clasament, iar alte patru sunt din Polonia.

 Pentru evaluarea performanţelor regiunilor, clasamentul ia în considerare variabile precum crearea de locuri de muncă, câştigurile salariale, producţia şi concentrarea de forţă de muncă calificată, scrie Mediafax.

Milken Institute este o organizaţie nonprofit, o comisie de experţi care caută soluţii pentru crearea de locuri de muncă şi îmbunătăţirea sănătăţii.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?